Pijn in beide bovenbenen

#1
Beste ???
Ja de pijn zit in beide benen.Voorkant v.d. dijen.10 cm. v.a. de knie tot bovenaan.Alles onderzocht en men weet niet wat het is.
Ik ben nu 78 en tot mijn 65e nergens last van gehad.Langzaam begon de pijn door b.v. de trap op te lopen of lang lopen.
Van alles onderzocht ook aderen (etalagebenen) maar men weet niet wat het is.In de loop der tijd is het steeds erger geworden.
Nu is het constand ook als ik mij omdraai in bed,Met opstaan, ook opstaan van een stoel en trap op lopen is zeer pijnlijk.
Ook als ik lang moet staan.Ik moet wel melden dat er onderhuids verdikkingen zijn onstaan,die zitten ook in mijn bovenarmen.
Daar is een stukje uitgehaald en de uitslag was verkleving van het bindweefsel.Dus dat zit ook in mijn benen.Het begon met kleine bultjes en het is steeds meer geworden ook grote plekken.
Als je er op drukt is het pijnlijk.Uit eindelijk viel met een ? het woord fybromialgie. Ik gebruikte zonodig pijnstillers maar nu dagenlijks.
Mijn vraag is,enig idee wat het kan zijn,komt het door dat verkleefde bindweefsel.Dan ben ik bang dat ik alleen maar pijnstillers moet blijven gebruiken.
Met vriendelijke groet Mevr.Becks

Re: Pijn in beide bovenbenen

#2
Beste Mevr Becks,

Bij het begin van het verhaal, dacht ik al aan verklevingen. Nu dat ook bevestigd is lijkt zeker overeen te komen met uw klachten. Hier is helaas weinig aan te doen. De vraag is alleen hoe de verklevingen komen? Wat is de oorzaak? Als dit bekend is kan er misschien wat aan gedaan worden. Probeer wel in beweging te blijven binnen de pijngrens.

Succes