Heupklachten

#1
Ik heb al een paar maanden last van mijn heup. Dit is (denk ik) gekomen door balans oefeningen bij de fysio (oa vanuit stoel opstaan op 1 been). Dit deed met het uitvoeren al behoorlijk veel pijn en is inmiddels gebleven. Ik dans regelmatig en vooral met de zijwaartse passen heb ik erg veel pijn. Niet zozeer op het moment zelf (hoewel ik dat ook voel) maar vooral achteraf. Soms straalt de pijn uit richting knie (zijkant en voorkant been) en heel af en toe zak ik er bijna doorheen als ik sta. Daarnaast heb ik uit het verleden ook veel lage rugpijnklachten (sowieso veel chronische gewrichtsklachten, oa knieën en enkels). Ik ben 45 jaar jong en heb wat overgewicht. In de ochtend is de pijn het ergst en na het dansen bij het uit de auto stappen bij thuiskomst. Ook het slapen op die heup en omdraaien is erg pijnlijk. Paracetamol helpt niet.

Ik ben nu een tijdje gestopt met de fysio oefeningen en ook het dansen was even minder door zomerstop. Echter na proberen afgelopen week was het duidelijk dat een maand rustig aandoen niets verminderd heeft, wat ik eigenlijk wel gehoopt had. Na een paar dansjes was het de volgende ochtend weer afzien. Ik heb binnenkort een aantal dans bootcamps waar ik met deze pijn erg tegenop zie.

Wat zou dit kunnen zijn en wat zou ik kunnen doen om mijn pijn te verminderen ? Alle tips zijn welkom.

Re: Heupklachten

#2
Beste Mia,

Klinkt heel vervelend. Wat heeft u fysiotherapeut gezegd over de klachten? Wat is de oorzaak? Zoals ik het nu lees kan het duiden op problemen van de slijmbeurs aan de zijkant van de heup. Dit kunt u laten uitzoeken bij een fysiotherapeut of huisarts. Als dit daadwerkelijk het probleem is kan met medicatie de ergste pijn verholpen worden. Hiermee pak je alleen niet de oorzaak aan. Zoals ik uit het korte verhaal kan opmaken kan dat zeker komen door de combinatie van rugklachten en heupklachten.

succes

Re: Heupklachten

#3
beste,

ik had dat ook maar heb blijven volhouden. de klachten zijn opgelost door een neurostimulator te plaatsen, maar daarvoor moet je eerst een jaar in behandeling zijn bij een pijnkliniek! Bij mij was het AZ brugge. De stimulator is een hemels cadeau!! Voordien nam ik morfine, lyrica en oxynorm. Dat heb ik dankzij de neurostimulator die in mijn ruggemerg werd geplaatst niet meer nodig.
De nachten waren ook een marteling. kon niet lang blijven liggen op mijn heup. Ik heb een waterbed gekocht en gelukkig bij een goede verdeler die onmiddellijk komen indien het waterpeil moet aangepast worden totdat je een goede nachtrust hebt. ze zijn twee keer direct gekomen en nu kan ik gans de nacht doorslapen zonder pijn. Ook mijn man had die klachten en ook hij is 's nachts van die pijn verlost.
Het beste is om te vragen aan uw dokter om u door te verwijzen naar de pijnkliniek. Niet opgeven!