Heup met uitstraling

#1
Ik ben 45 jaar. Harlopen doe ik al 20 jaar 2x per week 7 km. Sinds 9 mnd heb ik pijn na het hardopen aan de linkerkant van mijn heup. Dit was een bursitis, cortisoninjectie hielp 1 dag. Ik ben 3 maal per week verstevigende oefeningen gaan doen incl rekoefeningen voor bil, buik en bovenbenen. Dit verminderd de pijn. Om conditioneel op pijl te blijven fiets ik 4x15 km per week. Sinds die tijd zijn mijn klachten verergerd en zit de pijn nu ook inwendig mijn heup, waardoor ik met moeite kan opstaan uit een stoel.
Achtergrondinformatie, na een geforceerde bevalling heb ik bekkeninstabiliteit gehad.
Wat kan ik zelf nog doen?

Re: Heup met uitstraling

#2
Beste SLA,

Vervelend dat de klachten al zo lang aanwezig zijn, zonder duidelijke oorzaak. Bij slijmbeurs ontsteking zijn inderdaad rekoefeningen, kracht en stabiliteit van onderrug, bekken, heupen en bovenbenen van belang. Zeker met uw voor geschiedenis van bekkeninstabiliteit.
Ik begrijp dat u de conditie op pijl wil houden, maar als fietsen meer klachten geeft is dit geen goed alternatief. Dit kan komen doordat u tijdens het fietsen een grotere heupbuiging maakt. Hierdoor kunnen klachten in de heup ontstaan. Meestal is fietsen een goed alternatief maar niet als deze klachten komen. Eventueel kunt u gaan zwemmen, al is dat veel minder makkelijk uit te voeren dan fietsen.

Dus niet meer fietsen, pak de oefeningen weer op en vraaag eventueel een fysiotherapeut om hulp om de heup na te kijken. Zeker als fietsen klachten geeft. Deze kan u ook gedegen oefeningen geven waar u zelf mee aan de slag kan.

Succes!