Heup

#1
hoi,

ik ben 16 jaar en loop al langer dan 2 jaar met heupklachten. Ik heb echt van alles al geprobeerd maar ik heb het gevoel dat ik niet serieus word genomen vanwege mijn leeftijd. Voor mijn klachten loop ik al 2 jaar bij de fysio, Begeleid sporten , Oefeningen , intapen en nu zelfs shockwave-therapie achter de rug! Niks heeft mij langdurig geholpen. meerdere keren foto's laten maken, ct-scan gehad, 2 maal echo laten maken en komt maar niks uit. Injectie tegen slijmbeursontstekking gehad omdat hier ook vermoeden naar was maar weer niks.. Ik voel me erg opgelaten en niemand kan mij nog helpen . Ik ben zelfs doorverwezen naar een reumatoloog die er niet eens serieus naar wou kijken. Ook word mij gezegt dat overgewicht een rol kan spelen. Maar als ik steeds moet stoppen met het sporten wat ik zo graag wil en ooknog eens een te trage schildklier erbij heb lukt het mij gewoon niet! (Ik weeg 84 kilo) Zou iemand enige tips hebben voor wat ik nu nog kan proberen.. Mijn huisarts en fysiotherapie weten het langzamerhand ook niet meer..

Re: Heup

#2
Beste Demi,

Ai heel vervelend heupklachten op jou leeftijd, dit moet wel serieus genomen worden. Het klopt dat heupklachten niet vaak voorkomen op jonge leeftijd en als ze er dan toch zijn is het een complex verhaal. Maar wel een verhaal dat serieus genomen moet worden.

Overgewicht speelt vaak geen positieve rol in herstel van klachten aan de onderrug en benen dat klopt, maar het is meestal niet de oorzaak. Heb jij klachten aan 1 heup of beide heupen? Kun je beschrijven wanneer je klachten hebt en hoe ze zijn ontstaan?
Is eventueel zwemmen wel een optie voor jou? Wat voor sporten doe je? Of wil je doen? Fitness is een sport die je altijd kan aanpassen op jou fysieke mogelijkheden.

Succes!
cron