Pijn aanhechting aan crista iliaca

#1
Beste mensen van hierhebikpijn..
Ik (42 jr oud, gezond) heb door het hardlopen pijn aan de zijkant van mijn heup/bekken, op de crista iliaca. De klachten lijken op trochantor major pijn syndroom, trap op lopen en in rugligging gestrekte benen heffen en hardlopen doen pijn.
alleen de klachten zitten hoger dan de Trochanter major, het zit echt op de Crista iliaca.

Het duurt al een paar weken. Wat is het beste advies?
Fysio, huisarts, rust? Corticosteroïden?

Bedankt

Re: Pijn aanhechting aan crista iliaca

#2
Beste Flo,

Het trocanter major syndroom wordt veroorzaakt doordat de trochanter major en de tensor fasciae latae te veel wrijving geven. Maar de tensor fasciae latae heeft de oorsprong aan de crista iliaca. Evenals bilspieren. Dus vermoedelijk zit de oorzaak in die spieren. Deze spieren hebben de functie om de heup en het bekken te stabiliseren. Voornamelijk tijdens het hardlopen.

Wat ik zou adviseren is om jou looppatroon door een (sport)fysiotherapeut te laten beoordelen. De kans is groot dat je tijdens het hardlopen 'door je heup zakt'. In ieder geval zit in deze regio het probleem of een overbelasting probleem.

Je geeft aan al enkele weken last te hebben, heb je in deze periode ook rust genomen? Rust is vaak een goed begin om klachten te laten verdwijnen, maar daarna zal ik de oorzaak laten uitzoeken door een fysiotherapeut.

Succes!