Re: CAM Impingment

#72
Goedemiddag,

Ik had al eerder een reactie geplaatst gelukkig is dat allemaal goed gegaan. De 16-11 ben ik geopereerd en gister 2-11 heb ik zo iets dom gedaan. Ik had kramp in mn slaap en heb toen mijn been naar mijn borst getrokken (zwaar over de 90 graden heen) dit deed pijn dus liet weer los maar kramp ging niet weg dus ik pak mn been weer en loop er weer tegen aan te trekken zodat de kramp weg ging . Naar dit een paar x gedaan te hebben werd ik ‘wakker’ en kwam het besef dat ik dit helemaal niet mag doen. Ik ervaar nu dus ook super veel pijn en herkenbare pijn. Kan iemand mij aub geruststellen? Ik kan niet stoppen met huilen omdat ik bang ben dat ik het verpest heb. Ik bel morgen ook gelijk met t ziekenhuis maar hopelijk kunnen jullie mij nu iets geruststellen

Re: CAM Impingment

#74
Hallo ik heb mijn Labrum dus gescheurd/versleten.ben in maart 2021 geopereerd in st Maarten en konden ze niets doen.mijn r heup knakt dus ook bij lopen zitten en opstaan enz.mijn pijn begint als ik zit op een stoel of in de auto rijd t gas geven geeft al pijn binnen 3 minuten rijden,daarna de hele dag last zitten geeft meer pijn dus hele dag maar heen en weer lopen .dus daar raak je oververmoeid van en ga je nog slechter slapen .ben nog wel 5 x naar de kliniek geweest maar blijkbaar kunnen ze mij niet helpen .ben nu afgekeurd en mensen zien je wel iets doen maar snappen niet dat je niet kunt werken.ben al jaren aan de tramadol en moet steeds zwaarder doseren,of stiekem oxycodon erbij nemen.t duurt nu bijna 8 jaar en weet niet waarom ik geen nw heup kan krijgen terwijl ik 30 jaar op de knieien heb gewerkt als installateur. ben nu 53 en loop nog bij artsen voor meer onderzoek ,spuiten en pijnbestrijding. hopeloos vind ik t hoe ze mij behandelen

Re: CAM Impingment

#75
Hoi , bijna 4 maand geleden heb ik een heuparthiscopie laten doen . Het volgende hebben ze gedaan . Rim triming ,labrum reinsertie linkse heup .
Maar de pijn van voor de operatie is zelfs verergert . Pijn bij het zitten op hard vlak, pijn in lies en achter aan de bil . Kan mijn been niet opheffen . Moeite met autorijden . Kan geen lange wandeling maken nog lang staan . En ook doorslapen door de pijn kan ik niet .
Terug geweest naar de arts en deze heeft mij nu behandelt met een infiltratie van corticosteroïden.
Wat is er aan de hand en steven ik af op een kunstheup?

Re: CAM Impingment

#76
Hoi Karin,

Wat ontzettend vervelend. Dit moet zeker niet zo zijn na deze operatie. Heeft jou arts hiervoor een verklaring? Heb jij revalidatie gehad na de operatie bij een fysiotherapeut? Heeft hij/ zij een verklaring hiervoor.

Vermoedelijk zit het in een compensatie mechanisme van spieren rondom je bekken en heup. (als de arts tenminste alle medische dingen heeft uitgesloten)

Maar je mag echt vragen stellen aan je behandelend fysiotherapeut en arts hoe dit komt en waar het vandaan komt.

Succes

Re: CAM Impingment

#78
Hi,

Afgelopen donderdag, op 29-02-2024, ben ik geopereerd aan CAM Impingment via kijkoperatie. Gelukkig alleen CAM en geen labrumletsel! Ik heb wat vragen en ben ook erg blij met de positieve ervaringen die hier gedeeld worden!
Ik verwachtte dat de operatie via de lies uitgevoerd zou worden, maar de snij wonden zitten voorop mijn been. Is dat bij anderen ook en klopte mijn verwachting misschien niet? Ik had deze aanname omdat langdurige liespijn veroorzaakt door de incisies, een bekende klacht na operatie is volgens de specialist.
Ik heb erg veel pijn bij bewegen en geen enkele pijnstilling lijkt voldoende te werken; ik heb een aantal intoleranties qua medicatie dus de keuze is ook erg beperkt, ik heb nu sinds gisteravond oxycodon omdat tramadol onvoldoende werkte. Met de oxycodon heb ik gedurede maximaal 4 uur minder pijn bij stil zitten/staan (op 2 benen staan) maar... bewegen is echt drama! Met de tramadol ging bewegen beter maar niet bewegen slechter... dit is dus voor mij wel prettiger, maar gematigd bewegen draagt ook bij aan herstel...
Als voorbeeld, ik heb zaterdag, zondag en maandag elke dag 2x een minirondje buiten gelopen (met krukken), maar kwam vandaag maar tot de helft. Is dat normaal een paar dagen later? Is dat misschien toch de zwelling/reactie in de heup?
Het opstaan en gaan zitten gaat ook gepaard met veel meer pijn, dus ik heb ook langere periodes achter elkaar gezeten vandaag. Want dan heb ik het minst klachten in de 4uur dat de oxycodon werkt. Ik wiebel wel (adhd) maar het is natuurlijk minder dan elk uur even opstaan, heen en weer lopen in huis en weer gaan zitten.
Ik mag de oxycodon 3x per dag 5 mg... met maar 4u werkzame tijd is dat eigenlijk ook absoluut niet voldoende dus ik wil sowieso even met arts overleggen wat wijsheid is.
Hoe hebben jullie het pijnverloop ervaren in de eerste weken na de operatie?

Overigens in het laatste berichtje zag ik dat er werd gevraagd naar wanneer er weer gefietst mag worden. Het ziekenhuis adviseerde, in mijn geval, om na 2 weken op een hometrainer te starten, onder begeleiding van fysio opstarten en dan rustig opbouwen. Jouw fysiotherapeut kan je hier dan denk ik ook het beste in adviseren. Echt de straat op zou ik nog niet snel durven denk ik, ivm op en afstappen/stilstaan bij oversteken.

CAM Impingment

#79
Hoi ,
Op 9 nov 2023 een arthroscopie van de linkse heup gehad . Had gehoopt dat dit zou helpen . Maar heb nu nog altijd dezelfde klachten als voor deze operatie . Pijn in de lies en achteraan mijn bil . Spierpijnen en slapend gevoel linkse been tot aan mijn voet . Op harde stoelen kan ik niet zitten. De heup doet pijn na maar1 km stappen . Dus na 4 maand en weer een cortizone inspuiting zes weken geleden nog altijd niet pijnvrij . Word er een beetje hopeloos van !
Wat kan de oorzaak zijn ?

Re: CAM Impingment

#80
Hoi Karin,

Wat ontzettend vervelend, heb je wel eens overwogen om naar een bekkenfysiotherapeut te gaan?
Je heupkom is je bekken, een kleine bilspier aan de achterzijde maakt onderdeel uit van je bekkenbodemspier.

En het niet kunnen zitten op een harde stoel is niet echt een probleem van de heup, maar meestal van het bekken/ stuitje.

Misschien nog een idee om dat te proberen, want dit is zo frustrerend en ik van van mening dat je deze klachten zeker niet moet accepteren. Helemaal niet na een operatie. Het is alleen zoeken wat de precieze oorzaak is en dat kan een lastige weg zijn. Welke zorgverlener jou die kan geven.

Succes