heup

#1
Als ik ongeveer een half uur gewoon loop krijg ik pijn aan mijn beide heupen aan de zijkant. Ook doet het zeer als ik in zittoestand mijn been optil om bijvoorbeeld met mijn benen over elkaar te zitten. Ook als ik in de auto stap. Het doet dan zeer aan de voorkant van mijn heup. Zijn hier oefeningen voor of moet ik langzaam iets opbouwen wat het lopen betreft?

Re: heup

#2
Hoi Truus,

Wat vervelend dat je heupklachten hebt. Er lopen een aantal spieren en pezen aan de voor- en zijkant van de heup die je klachten zouden kunnen veroorzaken. Mag ik vragen wat je leeftijd is en hoe de pijn is ontstaan?

Er zijn in veel gevallen oefeningen denkbaar die je kunnen helpen in de behandeling van je heupklachten. Echter, oefeningen die voor de ene klacht goed zijn, kunnen voor de andere klacht juist averechts werken. Daarom is het belangrijk om eerst vast te stellen wat er met je heupen aan de hand is. De fysiotherapeut kan je hierbij goed helpen.

Re: heup

#3
Heb een psoas probleem reeds 1 cortisone spuit gehad nog 2 te gaan , daarna ingreep, maar heb hierbij mijn twijfels!!
Graag reacties.
Bedankt
Mvg
Yves
Ps:-) heb ook reeds een heupprothese en een gluteus maximus transfer gehad aan dezelfde zijde.

Re: heup

#4
Beste Yves

Ingreep? Als je blieft laat zo min mogelijk opereren! Na uw eerdere operaties zit er al veel litteken weefsel.
Wat willen ze precies doen? Met welke reden? Wat is de oorzaak van het psoas probleem?

Als u iets specifieker kan zijn, kan ik nog betere reactie geven. Problemen op dit moment, uw leeftijd, duur van de klachten, andere behandelingen. etc.

Succes ieder geval!