zijkant heup

#1
Ik heb sinds een paar maanden een vaker voorkomende pijn op 1 plekje van mijn heup.
Het punt waar het pijn doet zit ongeveer van links naar rechts in het midden van mijn linker heup en ter hoogte van het SI gewricht.
Het is een pijn die hoe langer hoe vaker terug komt en waarvan de hevigheid niet minder of erger wordt. Als de pijn er is, is die altijd hetzelfde.
De pijn zou ik zeurend noemen, met heel af en toe bij een onverwachte beweging een flinke steek. Geen uitstralingen. Net of je in een spijker in je rug hebt.
Het is geen rugpijn maar ernaast dus.
Wat kan dit zijn? Ik ben een rokende man van 70 met redelijke conditie.

Re: zijkant heup

#2
Beste Robin,

Zoals u zelf al aangeeft zit de pijn ter hoogte van het SI gewricht. Dit is de overgang van de wervelkolom naar het bekken. Het is een wel bekend punt die pijnklachten kan geven. Vaak is de daadwerkelijke oorzaak afkomstig vanuit de heup of onderrug en vaak een combinatie van die twee, omdat het SI gewricht hierbij het koppelgewricht als het ware is.

Wat ik zou adviseren is om een fysio/ manueeltherapeut een keer dat gebied te laten onderzoeken om te weten wat de oorzaak is en wat er aan gedaan kan worden. Deze klachten kunnen namelijk wel in de loop van de tijd uitbreiden. Juist omdat het eigenlijk de overgang tussen de romp en de benen zijn, kun je door pijn andere klachten krijgen.

Succes