slijmbeurs ontsteking heup.

#1
Ik heb steeds terug komende klachten van mijn heup.Ik heb een paar weken geleden opnieuw een injectie gehad. Dit ging na twee weken beter. Maar nu kan ik er weer niet op liggen.
Ik ben wel weer naar een fysio gegaan. Maar het advies is alleen oefeningen te doen om mijn romp balans goed te maken. En de behandeling rondom de heup heeft geen zin. Klopt dit nou echt.
Of is er echt iets wat gaat helpen.
Ik ben toch echt benieuwd of er ook andere mogelijkheden zijn.

Re: slijmbeurs ontsteking heup.

#2
Beste Anoniem,

Is het bekend wat de oorzaak van de problemen in de heup is? Het kan zeker met de rompstabiliteit en heup stabiliteit te maken hebben. De beste behandeling rondom de heup is inderdaad een injectie. Maar in kort tijd zoveel injecties is niet goed en dan werkt het dus niet. Het kan zijn dat de injectie niet op de juiste plaats gezet is, kan zijn dat er een andere oorzaak onder ligt. Hoe laat heb je nu al klachten? En hoe lang ben je al aan het trainen? Als er na 6-8 weken trainen geen verbetering zit, kun je misschien overleggen of een echo een idee is om de structuren rondom de heup in beeld te brengen.

Succes!

Re: slijmbeurs ontsteking heup.

#3
Ik heb ongeveer vanaf eind december weer last van de heup. Heb tussendoor diclofenac of naproxen geslikt.Daar mee zakte het wel iets. Toen een echo laten maken, maar er was niets op te zien, waarschijnlijk irritatie van de slijmbeurs.Heb ook al nieuwe steunzolen.
Heb eind februari een injectie gehad. En na twee weken was het wel weg. Maar nu begint het weer met zeurende,brandende pijn als ik er op lig.
Ik heb nog niet getraind, wel mijn oefeningen gedaan.En die gaan wel goed, maar het gebied rond de slijmbeurs is zeer pijnlijk.
. Maar ik had geen goede rompbalans dus daar gaan we aan werken.
Maar wat ik zo raar vind. Thuis lukt het me beter om op een been te staan, maar ik sta altijd toch op beide benen. En dan hangt de pijn en de oorzaak toch niet aan het rompbalans vast.

Re: slijmbeurs ontsteking heup.

#4
Beste Anoniem,

Tijdens het lopen sta je elke stap op 1 been, als je dan niet je heup/ bekken/ rug kan stabiliseren zak je als het waren door je heup. Kijk eens hier op: https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening ... jnsyndroom

Tussen de zogenaamde trochanter-major en de spier die er overheen loopt (iliotibialis) zit de slijmbeurs. Kijk op deze afbeelding
Afbeelding
(hopelijk doet hij het) wat er gebeurd als je niet goed op 1 been kan stabiliseren.

Dan kan je misschien beter begrijpen dat de slijmbeurs bij elke stap "klem" komt te zitten. Dus het kan wel degelijk een oorzaak zijn. Het is hierdoor ook zeer de moeite waard om het een goede kans te geven van enkele weken intensief oefenen/ trainen. Dit is vaak ook van een criterium voor (huis)artsen, als er niet intensief geoefent is wordt dit altijd de eerste behandelmethode. Als het oefenen niet voldoende werkt wordt er pas verder gekeken.

Succes!

Re: slijmbeurs ontsteking heup.

#5
Ook ik heb aan beide heupen slijmbeursontsteking.
Meerdere injecties gehad,maar naar een tijdje was de pijn er weer.
Doorgestuurd naar een sportarts, die vertelde dat mijn spieren rondom mijn heupen te zwak zijn en dmv trainen moet dit sterker worden.
Ben sinds 3 week bezig,met de ene keer meer pijn ,dan de andere.
Moest het eerst eens 3 maanden volhouden.