Re: CAM Impingment

#52
Leo schreef:
19 okt 2021, 00:43
Beste Tygo,

Ik zou een second opinie aanvragen in het Erasmus MC poli sportgeneeskunde en orthopedie. Dr. Weir (sportarts) heeft veel verstand van cam heup en hij kent bovendien gespecialiseerde fysio’s die alleen heupen en cam/pincer impingement behandelen. De juiste training is echt maatwerk voor je heup en dit kan helaas niet elke fysio bieden. Met de verkeerde training blijf je bezig en zo klinkt het bij jou. Zonodig werkt dr Weir samen met de orthopeed als een operatie nodig is. Daar kan in ieder geval gekeken worden of je klachten echt door CAM komen en zo ja, hoe je dit moet trainen. Het belang zit hem vooral in de juiste spieren trainen zonder de heup te irriteren en andere spieren/pezen te overbelasten.
Ik herken dat ondanks je goed fit bent je toch van kleine dingen als wandelen last kan krijgen. Dat heb ik ook. Maar het is onmogelijk je goed te adviseren online, dus ik hoop dat je dit leest en je bij het Erasmus mc terecht kan! Het is de moeite waard als het echt door impingement komt!

Succes
Beste Leo,

Ik ben een tijdje niet hier geweest maar lees nu je bericht. het leek ondertussen even beter te gaan. op een dag toen het zo warm was in een weekend 2 weken geleden kon ik ineens een uur wandelen zonder pijnen. de dag erna voelde ik wel iets maar was verwaarloosbaar. echter ben ik daarna nog regelmatig gaan wandelen en kwam het weer terug opzetten. met fietsen ging het juist steeds beter maar ben een keer een uur gaan fietsen en kreeg toen heel erg last van mijn rechterknie. dus voor mijn knie gaat dat ook minder goed. waar wandelen juist weer super voor gaat. linkerbeen kan dus beter fietsen en rechterbeen wandelen. hert zit hem soms al in kleine stukjes van 10 minuten wat al last kan geven. maar er zijn dagen dan gaat het ineens beter. klachten zijn dus wisselend. vervelende is dat je nooit weet of je een goede dag hebt. met een wandeling kunnen de eerste stappen heel goed aanvoelen en 10 minuten van huis ineens compleet de mist ingaan. en dan moet je wel nog 10 minuten terug lopen met pijn.

mijn pijn klachten worden naar mate steeds gecompliceerder. zo heb ik gisterenavond nog eens geprobeerd te wandelen. voorgenomen dit 20 minuten te doen. op zich ging het best lekker. ik voelde de eerste 10 minuten niets. daarna iets in de rug. meestal begint het daarmee. het trekt dan hoog in de zijkant naar mijn ribben toe.

maar het werd niet erger. eenmaal thuis voelde ik even niets meer maar toen ik op de bank zat toch wel. de nacht erop werd ik wakker van stekende pijn maar niet in de heup . de pijn voelde ik in mijn linkerknie en aan de binnenkant onderbeen net boven de enkel. een fel prikkend gevoel. ik heb in bed toen vanuit de heup zijwaards been heffen gedaan om te kijken of het over ging en uit de heup kwam. ik voelde wel iets drukkend gevoel maar de pijn bleef hetzelfde. ook de knie bewogen en veranderde niks aan , ende steken boven de enkel bleven ook.

maar ik merk wel dat mijn linkerknie erg veel met een zanderig geluid kraakt. een gevoel alsof er bot splintert vanbinnen in als ik buig en teug buig. soms voel ik ook pijn daarbij. . ik vind dit toch maar vreemde pijnklachten en vooral ook op vreemde plaatsen. ik vraag mij dan ook af wat bv steken net boven de enkel met een heup te maken zouden hebben.. met bruggetjes maken voel ik wel duidelijk het heup/bekken gebied en ook naar of vanuit de knie een trekkend gevoel . ondertussen voelen mijn spieren rond heupen door al de oefeningen die ik doe wel heel stevig aan. ik voel duidelijk ook dat het allemaal dikker is dan het was voordat ik ging trainen. dus de spiermassa op de heupen is duidelijk toegenomen. ik train ook heel veel core bal oefeningen en onderrug vanwege de lekke wervelschijf L5/Si die ik heb . een dag na onderrug trainen op een fitness apparaat bij de fitness merk ik wel vaak dat ik ook iets meer last in de rug heb als ik ga wandelen.

Bedankt ,ik vind het een goede tip om eens een andere orthopeed te bezoeken .als deze specialist echt veel weet van cam problemen is dat alleen maar beter. het is nu wel oplaaiing van corona in deze periode. heeft het Erasmus mc daar nu wel tijd voor?

ik deel ook je mening van mening dat begeleiding bij oefeningen ook goed zou zijn maar die heb ik helaas niet en stil zitten is voor mij geen optie dus ik oefen door. ik ben er ook niet zeker van dat al mijn klachten vanuit de heup komen. vaak denk ik dat wel maar er zijn een hoop klachten waar ik toch mijn vraagtekens bij heb. wellicht kan een goede specialist deze misschien beantwoorden maar als het te gecompliceerd ligt dan gaat het niet makkelijk worden. ik heb trouwens ook al heel een pijnlijke plek achterkant bovenbeen beetje meer aan de buitenkant .deze krijg ik niet weg met massage en rekken. met massage roller erover doet erg zeer. en ik merk als ik meer last krijg deze plek dan ook pijnlijker is .. vind ik ook maar erg vreemd.

Re: CAM Impingment

#53
Beste Fysio

Ik heb nu ineens ook last van mijn andere heup. rechterkant
afgelopen vrijdag wilde ik een oefening doen op de gymbal .deze doe ik meestal op mijn bed .ik moest daarvoor op de gymbal gaan liggen en met erop te komen deed ik met mijn rechterbeen gebogen afzetten om door te rollen op de bal. bij de buiging van de heup voelde ik niets maar bij het afzetten toen er kracht op kwam een felle pijnsteek diep vanbinnen in de heup. daarna voelde ik die avond nog niks maar een dag erna had ik dus precies dezelfde klachten als bij de linkerkant.

pijn bij weglopen in 10 meter pijnsteken als een soort krampen. pijn bij het zitten. en gevoelige spieren op dezelfde plaatsen als bij links en de pijn trekt ook in mijn voet zoals bij links. heel opmerkelijk. normaal lag ik ook altijd op mijn rechterkant in bed omdat links liggen meer last gaf ,maar nu voel ik hetzelfde dus ook rechts bij het liggen. rechts heb ik ook cam maar dan minder als bij links. de heupkop is rechts net wat ronder maar toch .ik vraag mij af heeft de cam bobbel dan toch de rand van de heupkom geraakt bij het afzetten met gebogen been ?? ik begin mij nu toch ook echt zorgen te maken.