Pijn klachten

#1
4 jaar geleden geopereerd aan de nervus ulnaris zenuw bij het telefoonbotje. De zenuw is vrijgelegd. Binnen het jaar dezelfde klachten terug opnieuw geopereerd en de zenuw is nu verlegd naar de binnenkant van de arm. Echter ik ben sinds die tijd niet meer pijnvrij geweest heb dus 24/7 zenuwpijn. Pijnpoli, fysio, triggerpoint behandelingen, osteopatische behandelingen en neurofeedback niets helpt afdoende voor de pijn, recentelijk een traject doorlopen bij Ciran, kan nu op momenten wel beter met de pijn omgaan, maar het blijft allemaal zo onvoorspelbaar. Wordt het ooit nog normaal? Ik ben dus op zoek naar tips, ideeen, behandelswijze die ook maar enigzins verlichting kunnen geven.
met vriendelijke groet,
Ben

Re: Pijn klachten

#2
Beste Ben,

U heeft wel een heel vervelend traject zo doorlopen met nog steeds zenuwpijn. Zenuw operaties zijn altijd moeilijk te voorspellen wat het herstel is. U vraagt of het ooit nog normaal wordt, dit is afhankelijk van de beschadiging van de zenuw. Ik weet niet of je dit al een keer hebt laten doormeten. Een neuroloog kan een zenuw doormeten en kijken of en zo ja hoeveel er beschadigd is. Deze uitslag kan u wat meer vertellen over de prognose. Een zenuw kan herstellen, maar het gaat heeel langzaam. Als het letsel aan de zenuw te groot is kan dit niet meer herstellen.

twee operaties in een elleboog regio zorgen ook voor het nodige littekenweefsel, dit kan ook nog irritatie aan de zenuw geven.

Probeer eerst dus achter te komen of de zenuw letsel heeft opgelopen wat nog te herstellen is of niet. Als het wel mogelijk is in samenspraak met een neuroloog/ neurochirurg kijken naar de oorzaak van de pijn als dit te achterhalen is. Of eventueel naar een gespecialiseerde fysiotherapeut voor elleboog klachten.

succes!

Re: Pijn klachten

#3
Hartelijk dank voor de snelle reactie. Er zijn verschillende keren ECG's en echo's gemaakt, de verwachting is dat er blijvende schade is. Spontaan herstel lijkt uitgesloten. heb behoorlijk wat krachtverlies nog zo'n derde over in vergelijking met de andere linkse kant, ook het uitvallen twee vingers bij teveel activiteit wordt er niet veel beter op. Bij second opinion geeft chirurg aan dat dit soort operaties vaker niet niet goed gaan, e.a. zou te laag ingezet zijn. In radboud wordt daar nu verder algemeen onderzoek naar gedaan. Klachten zijn er nu inmiddels 4 jaar, als een zenuw kan herstellen, ik weet dat dit lang kan duren, maar zou er dan al op dit moment niet al wat resultaat moeten zijn. Heb inmiddels een afspraak staan bij een fysiotherapeut a.s. vrijdag die aangeeft hier wel wat mee te kunnen. Hartelijk dank voor de info.
met vriendelijke groet, Ben