olecranon

#1
Goededag,
Ik heb 5 janari mijn elleboog gebroken Olecranonfractuur. deze is na 1 week gips geopereerd en pin ingezet.
Ik moest 2 weken rustig aan doen wat ik gedaan heb Toen ik daarna bij de orthopeed kwam zei hij dat ik te weinig gedaan had. Nu 3 april is mijn arm nog stijf en staat krom Twee tot 3 keer fysio en thuis oefenen helpt niet echt veel Wat nu?

Re: olecranon

#2
Beste Afa,

Fijn die orthopeden die zo duidelijk zijn in de communicatie wat je wel en wat je niet mag na een operatie :s. Helaas is jou het verkeerde vertelt en mag je na een operatie wel je elleboog door een fysiotherapeut laten bewegen zodat er minimale of geen stijfheid op treedt. Zelf mag je inderdaad na een operatie weinig doen. Maar je moet nu de situatie die aanwezig is oplossen.

Weet je wat de beperkende factor is voor de strekking van het gewricht? Een gewricht wordt namelijk wel stijf na een operatie, maar binnen 2 weken is dat wel heeel snel, dit duurt meestal 6 weken. Vraag aan je fysiotherapeut wat hij/zij vermoed waardoor de beperking komt. Dit kan ook komen doordat het gewricht niet mooi op elkaar staat, het kan komen door de pin die erin zit. Dus er zijn verschillende mogelijkheden, als het komt doordat het gewricht is gaan verstijven moet je echt intensief fysiotherapie hebben en thuis intensief oefenen, maar kan het maanden duren. (al zal dat vreemd zijn, zoals eerder gezegd na 2 weken niks doen)

Succes!