olecranon

#1
Goededag,
Ik heb 5 janari mijn elleboog gebroken Olecranonfractuur. deze is na 1 week gips geopereerd en pin ingezet.
Ik moest 2 weken rustig aan doen wat ik gedaan heb Toen ik daarna bij de orthopeed kwam zei hij dat ik te weinig gedaan had. Nu 3 april is mijn arm nog stijf en staat krom Twee tot 3 keer fysio en thuis oefenen helpt niet echt veel Wat nu?

Re: olecranon

#2
Beste Afa,

Fijn die orthopeden die zo duidelijk zijn in de communicatie wat je wel en wat je niet mag na een operatie :s. Helaas is jou het verkeerde vertelt en mag je na een operatie wel je elleboog door een fysiotherapeut laten bewegen zodat er minimale of geen stijfheid op treedt. Zelf mag je inderdaad na een operatie weinig doen. Maar je moet nu de situatie die aanwezig is oplossen.

Weet je wat de beperkende factor is voor de strekking van het gewricht? Een gewricht wordt namelijk wel stijf na een operatie, maar binnen 2 weken is dat wel heeel snel, dit duurt meestal 6 weken. Vraag aan je fysiotherapeut wat hij/zij vermoed waardoor de beperking komt. Dit kan ook komen doordat het gewricht niet mooi op elkaar staat, het kan komen door de pin die erin zit. Dus er zijn verschillende mogelijkheden, als het komt doordat het gewricht is gaan verstijven moet je echt intensief fysiotherapie hebben en thuis intensief oefenen, maar kan het maanden duren. (al zal dat vreemd zijn, zoals eerder gezegd na 2 weken niks doen)

Succes!

Re: olecranon

#3
5 maanden geleden heb ik mijn elleboog gebroken olecranon fractuur. Onmiddellijk operatie en 2 weken gips daarna moest ik 2 weken rustig zelf proberen bewegen om daarna te beginnen aan fysio. Vrij snel had de fysiotherapeut in de gaten dat er iets niet juist was het strekken verliep zoals het hoorde maar buigen geraakte ik maar niet voorbij de 90 graden. Een 2 de operatie was onvermijdelijk daar hadden ze dan de pinnen verwijderd. Vrij snel was duidelijk dat dat niet de oplossing was want de beweeg mogelijkheden bleven beperkt en geraakte niet verder met buigen tot 90 graden. Ondertussen ben ik 14 dagen geleden opnieuw geopereerd deze keer door een professor gespecialiseerd in elleboog, littekenweefsel is weggenomen, bodverkalking is weggeschraapt, en ze hebben een spier uitgetrokken. Maar toch ondervind ik nog steeds het zelfde probleem met onmenselijke pijn wanneer de fysio probeert mijn arm te buigen voorbij die 90 graden. Ondertussen heb ik een frozen solderen en sudeck er bij. Is er iemand die mij kan helpen want zou zo graag met mijn rechts hand kunnen eten of mijn haar kunnen opsteken maar vooral kijk ik er naar uit ombterug te kunnen gaan werken.