Tintelingen in pink

#1
Hallo,

Ik slaap ‘s nachts met gebogen armen en krijg sinds kort ‘s nachts pijn en tintelingen in mijn pink en ringvinger. Zodra ik ben m’n arm weer strek trekt de pijn weg. Na wat googelen lijkt dit hem meest op beklemming van zenuw. Voordat ik de medische molen in ga schakelen, wil ik proberen of het helpt om met een brace te slapen. Een brace die mn arm rechter houdt, Welke brace kan ik daar het best voor kopen en waar kan ik die kopen/lenen.
Of gaat dit van zelf over?

Re: Tintelingen in pink

#2
Je kunt beter wel eerst de oorzaak laten onderzoeken, voor je zomaar een brace gaat gebruiken.
De meeste gewone braces worden juist afgeraden om mee te slapen omdat ze er voor zorgen dat je niet ontspannen kunt slapen en zo juist klachten kunnen veroorzaken. Voor de nacht zou je dan een nachtspalk/brace nodig zijn en die worden vaak op maat gemaakt.
Voor een brace op maat ben je verwijzing van een specialist nodig, met een verwijzing wordt deze meestal ook door je zorgverzekering vergoed.
Ik zou dus om te beginnen naar de huisarts gaan.
Die kan je dan doorverwijzen naar bijvoorbeeld een handenpoli of orthopeed om te onderzoeken of een brace voor jou een verstandige keuze is of juist niet.

Re: Tintelingen in pink

#3
Dankjewel voor je reactie. Ik ga idd eerst maar even langs de huisarts en met hem overleggen. Ik heb al geïnformeerd naar de wachttijden voor specialistische hand/armzorg maar de wachttijden in mijn ziekenhuis zijn 2 tot 3 maanden. Behalve bij spoed kan je eerder terecht. Hetzelfde geldt voor handtherapeuten. Maar goed ik wacht het gesprek met de huisarts maar af