schouder en nek

#1
Elke ochtend wordt ik wakker met pijnlijk nek en schouders. Ik denk aan mijn kussen, maar ik doe ook veel hobby tijdens het kijken naar de TV.
En als ik mijn bed ligt, ligt ik nooit goed. Ik probeer met linkerarm de deken in mijn rug te doen, moet dan veel rekken, waardoor ik aan de voorkant pijn heb. De ander arm kan ik wel naar boven krijgen, maar als ik naar beneden doet dan krijg ik een steek. En die arm blijft de hele dag een doffe en zeuren pijn gegeven. Paar jaar geleden had ik daar een tennis arm. Ik ontspant niet op bed, kots me heel veel moeite om te gaan slapen. Ligt ik te hoog ( is een dure kussen van NASA of zoiets, met opgevouwde handdoek) of is het dat ik teveel doet?

Re: schouder en nek

#2
Beste CA,

Wat vervelend van jou klachten. Vermoedelijk ligt het probleem in je slaaphouding. Als je 's ochtends opstaat met pijn in de nek/ schouder. Moet je eerst kijken naar je eigen houding en dan naar eventueel kussen. Een duur kussen is niet per definitie een goed kussen voor jou.

Probeer ontspannen te gaan slapen. En het kussen moet de ruimte tussen jou schouder en hoofd opvullen (als je op je zij ligt) dit is meestal rondom de 13-15 cm.

Succes!