Pijn rechterschouderblad

#1
Sinds een paar dagen heb ik last van mijn rechterschouderblad. Ik kan met mijn arm alle bewegingen maken zonder beperkingen, na een paar minuten begint de pijn op te komen en stijgt tot een punt waarbij ik het liefst plat wil liggen of tegendruk op de pijnlijke plaats wil geven. Ook langer dan een kwartier rechtop zitten/staan/lopen is onmogelijk. Ik weet niet hoe ik mijn arm moet houden om de pijn te verminderen en moet echt gaan liggen , de pojn zakt weg en is goed te doen. Ibuprofen werkt niet.
Mijn rechterschouderblad is iets verdikt op de pijnlijke plek.
Volgens de huisarts kan het een spierscheuring zijn en zou het met niet tillen en dergelijke over moeten gaan maar de klachten verergeren ook al doe ik niks en lig plat

Re: Pijn rechterschouderblad

#2
Beste Ingrid25,

Is er een duidelijk moment geweest dat de klachten zijn begonnen? Als dit niet het geval is dan is een spierscheuring onwaarschijnlijk. Het kan wel zo zijn dat er triggerpoints/spierknopen in de spieren van het schouderblad aanwezig zijn. Deze kunnen erg veel klachten veroorzaken en ook na enige tijd bewegen op gaan spelen en daarna nog gevoelig blijven.
Zaak is dan om deze knopen eruit te krijgen. Een fysiotherapeut die dry needling kan toepassen zou dan een goede optie zijn.

Succes!

Re: Pijn rechterschouderblad

#3
Dank je voor je reactie. Er is geen duidelijk begin van de klachten. Ik voelde het spontaan opkomen. Ik ga morgen weer even naar de huisarts voor een verwijzing naar de fysio. Ik heb al eerder dryneedling gehad met goed resultaat bij een tennisarm links.
Hopelijk gaat het dan snel beter. Nu moet ik telkens plat liggen, tegendruk geven en 2 paracetamols met ibuprofen slikken om de paar uur.