Rotator Cuff Repair (2x)

#1
Hallo,

Ik heb 2 maal een rotator cuff repair gehad.
Er zijn toen botankers geplaatst om de pees terug te hechten.
-supraspinatus: subacromiaal beschadiging (debridement naar full thickness)
R/ debridement + repair: speedbridge:
* 2x mediale botanker:
* 2x losse matrass sutur
"2x laterale botanker
Revalidatie van 1 jaar gedaan hopend op een positieve uitkomst, niet dus…( pees wil niet goed hechten aan het bot. Tijdens mijn revalidatie ben ik nooit pijnvrij geweest, steeds pijnstilling nodig gehad.
Daarna terug op consultatie bij de orthopedist, dit kon niet verder zo.
Dan werd beslist om nogmaals te opereren:
*Reinsertie van de supraspinatuspees op het tuberculum majus door middel van 6 botankers.
Terug revalidatie, terug blijvend pijn hebben in mijn schouder. Mri-scan laten nemen,
Conclusie: dit is het beste resultaat dat ze nog konden bekomen. De pijn bleef, daarna doorgestuurd naar de pijnkliniek voor verschillende echogeleide PRF-en in combinatie met zware medicatie hiermee was de pijn onder controle. Ondertussen zijn we nu 3 jaar verder en ik heb het nu volledig gehad met de medicatie, laatste tijd verschillende nevenwerkingen ervan gehad en ik wil nu stoppen met de medicatie.
Heeft er iemand ook iets gelijkaardigs voorgehad?
Ik had graag geweten wat eventueel de volgende stap is die gedaan kan worden. Ik heb maar begin december terug afspraak bij de orthopedist maar had graag eens geweten waar ik me kan aan verwachten.
Ik ben 40 jaar.
Alvast bedankt voor jullie reacties.
Laatst gewijzigd door Dieter op 10 nov 2022, 22:30, 1 keer totaal gewijzigd.

Re: Rotator Cuff Repair (p2x)

#2
hoi Dieter,

Wat een ontzettend vervelend verhaal. Gelukkig horen we dit niet vaak, maar het komt helaas voor dat het niet vast wil zitten. Is er bekend wat dan precies jou pijn veroorzaakt? Er zijn genoeg mensen namelijk waarbij een volledige ruptuur van de supraspinatus tot geen klachten of problemen leidt.

Misschien nog een keer met de orthopeed om de tafel wat er aan gedaan kan worden?

Succes

Re: Rotator Cuff Repair (p2x)

#3
Er is reeds een afspraak vastgelegd bij de orthopedist, eerst een MRI scan en dan enkele dagen erna overleg met orthopedist.
We weten niet waardoor de pijn komt waarschijnlijk van de geschuurde pees vermoed ik, meeste pijn heb ik de arm zijwaarts omhoog doen. Dan enorme pijn op de bovenkant van de schouder/arm tot aan de elleboog. Ik wou eens weten of er mensen hier ervaring mee hebben of aan wat ik me kan verwachten ( of ik rekening moet houden met eventueel een prothese)
Ik wil een beetje voorbereid zijn…