Schouder subluxatie bij bovenhandse bewegingen

#1
Hallo,

Wanneer ik mijn arm hef, voorwaarts, zijwaarts, schuin maakt niet uit, dan subluxeert mijn schouder naar dorsaal (rechts>links). Heb dit altijd al gehad dus niet ergens door ontstaan. Het doet niet echt pijn maar het is best wel hinderlijk en het kraakt en knakt ook regelmatig. Ik ben ook wel vrij hypermobiel in alle gewrichten. Ik heb ook wel een tijd mijn spieren eromheen getraind, maar dat werd er niet anders van. Ik verwacht dat o.a. mijn labrum niet sterk genoeg is, maar ben bang dat het alleen maar erger gaat worden. Ik doe geen bovenhandse sport, dus dat scheelt weer. Wat is jullie advies? Moet ik er wat mee doen, ondanks ik er eigenlijk geen pijn aan heb? Is de kans groot dat het erger wordt en toch een keer helemaal luxeert?

Re: Schouder subluxatie bij bovenhandse bewegingen

#2
Hoi Lynn,

Bedoel je dat de schouder naar achteren subluxeert of naar voren?

Het labrum kan zeker beschadigd zijn door alle subluxaties. Of je het moet opereren of niet, dat is een vraag waar alleen jij antwoord op hebt. Zolang hij niet volledig luxeert en jij er geen functionele beperkingen door hebt is een operatie niet noodzakelijk.

Misschien goed om keer verder onderzoek te laten doen en te overleggen met een orthopedisch chirurg. Dan weet je hoe de schouder er nu uitziet en of het labrum inderdaad het probleem is. Of dat het wel mee valt, en je schouder nog helemaal mooi intact is, dan weet je ook dat de subluxaties niet zoveel kwaad kunnen. Buiten dat het heel vervelend is.

Dan hoor je ook eventueel welke operatie mogelijkheden zijn met de revalidatie tijden. En kun je een betere beslissing maken.

Succes