Re: Shockwave therapie, werkt dat echt?

#2
Beste Pieter,

RSI is eigenlijk een soort overkoepelende naam waar erg veel aandoeningen onder vallen (tennisarm, nekklachten, schouderproblemen etc.).

Nu weet ik niet precies wat uw klachten zijn, maar over het algemeen wordt shockwave ingezet bij (chronische) peesaandoeningen. Wanneer dit het probleem is dan is shockwave zeker een optie.

Maar u zegt zelf al dat de klachten eigenlijk ontstaan zijn door een verkeerde werkhouding en lange dagen op kantoor. Als dit de oorzaak van het probleem is dan moet ook zeker daar iets aan gedaan worden. Het behandelen van alleen de gevolgen van deze verkeerde gewoontes zal niet voldoende zijn vrees ik. De kans is dan groot dat de klachten niet (geheel) zullen verdwijnen of op een later moment weer terug zullen keren.

Re: Shockwave therapie, werkt dat echt?

#3
Met shockwave therapie kun je dieper rijken dan met masseren. Dus als uw spier/ pees zeer doet en u bij masseren niet tot weinig verschil merkt, kan shockwave therapie een uitkomst bieden. Uit eigen ervaring kan ik spreken dat het vooral de eerste keren maar ook daarna pijnlijk kan zijn. Geen vervelende pijn maar juist fijne pijn gemengd met vervelende pijn.

Succes verder!