Meer pijn oefeningen fysio

#1
Ik ben gisteren naar de fysio geweest, omdat ik mijn rechteronderbeen heb overbelast bij het hardlopen.
Mijn rechteronderbeen is nu getaped en ik heb oefeningen meegekregen, deze moet ik 2x per dag doen bij allebei mijn benen. Maar nu krijg ik juist door die oefeningen in allebei mijn onderbenen op dezelfde plek pijn.
Is dit normaal bij zulke oefeningen als je je spier traint? Of moet ik stoppen met de oefeningen en ze rust geven?

Re: Meer pijn oefeningen fysio

#2
Beste Lisaset156,

over het algemeen worden oefeningen op geleide van de pijn meegegeven. Indien de oefeningen waar jij het over hebt rekoefeningen zijn is het goed mogelijk dat er wel wat provocatie van de spier optreed, dit uit zich veelal in een soort zeurende pijn. Dit is een logische reactie, daar waar de spier de neiging zal hebben te verkorten (verkrampen) als gevolg van de overbelasting. Met het oprekken van de spier probeer je dit proces tegen te gaan en de spier goed op lengte te houden. Meer over spierpijnklachten lees je hier https://www.hierhebikpijn.nl/anatomie/spierpijn
Indien het geen rekoefeningen betreft, maar juist krachtoefeningen kan het zijn dat de oefeningen iets te zwaar zijn. Probeer ze dan iets minder vaak of minder lang te doen, en bespreek dit volgende keer goed met je eigen fysiotherapeut.
Ik hoop je zo voldoende geïnformeerd te hebben!

Met vriendelijke groet