Hamstringblessure/peesontsteking pijn bil

#1
Beste,

Een paar maanden geleden heb ik mijn hamstring geblesseerd terwijl ik een sprintje op een lange stilstaande roltrap trok. Dit deed veel pijn maar geen blauwe plek te zien en ik kon nog zitten en lopen. Iets minder goed (op)staan.

Een maand later nadat ik oefeningen deed en een fysio heb bezocht kon ik niet meer zitten. Omdat ik niet meer kon zitten ben ik alleen maar gaan lopen om zo toch op mijn werk te komen. Na twee weken deed alles pijn, ik kon niet meer lopen, staan, zitten en zelfs niet liggen. Dit was 3 weken geleden.

Met pijnstillers ben ik 2 weken doorgekomen en nu een week bijna zonder medicatie maar ik kan nog steeds niet gaan staan.

Zodra ik op mijn been sta begint het heel hard te steken in mijn bil waarna in mijn bovenbeen, waarna in de kuit en soms ook nog naar mijn onderrug. Zodra ik hierna ga liggen dendert de pijn nog een flinke tijd door.

Ik blijf nu liggen en doe oefeningen vanuit ligstand en meer kan ik momenteel niet doen. Ik merk niet veel verbetering behalve dat ik de medicatie kan laten liggen en de pijn lijkt elke dag iets minder te worden.

Wat kan ik nog meer doen? Ik ben met een half dozijn pillen op naar de huisarts gegaan die mij alleen maar nog meer pillen voorschotelde. Hij verwees me door naar een orthopeed alleen wacht ik daarmee omdat ik niet op het been kan staan. De medicatie kan ik niet meer nemen want ik kreeg daar buikpijn van.

Ik hoop dat iemand er verstand van heeft en mij kan helpen.

Groet,
Wendy

Re: Hamstringblessure/peesontsteking pijn bil

#2
Hoi,

Eerlijkgezegd vind ik het nogal onverstandig dat je niet naar een orthopeed gaat, terwijl je huisarts dat aanraadt.
Je vraagt nu op een forum wie je kan helpen, dan is een specialist toch de aangewezen persoon, zou je denken en niet mensen op een forum.....
En pas als je weet wat voor blessure het is, kun je zeggen wat je er aan doen kunt.
Waarom zou je op je been moeten kunnen staan om daar naar toe te gaan?
Een orthopeed doet onderzoek naar de oorzaak waarom je er niet op kunt staan en kan bijvoorbeeld een scan laten maken.
Hoe langer je het uitstelt, hoe groter de kans dat je straks met een chronische blessure komt te zitten.
En als je bedoelt dat je moet kunnen lopen om bij een orthopeed te komen, daarvoor hebben ze krukken en rolstoelen uitgevonden😉.
Ik zou dus echt aan je huisarts vragen om.een verwijzing op zo kort mogelijke termijn!
Groetjes Elise