Ten einde raad, pijn enkel

#1
Hoi,

Disclaimer dit wordt een lang verhaal, maar hoop op tips want ik zie t zelf donkerbruin in..
Ik ben dansdocent en sinds november na een dansles begon ik pijn te krijgen in mn enkel. De dag erna kon ik amper lopen, elke keer als ik op die voet liep en dan wegduw zeg maar naar de volgende stap steek in t midden van mn enkel. Mn oude fysio zei: zijn gewoon oude klachten omdat mn enkelband ongeveer 4 jaar geleden opgerekt is geweest door een verkeerde landing van een gedraaide sprong. Pijn bleef (kon na die ene dag al wel snel weer beter lopen) dus ben naar een andere fysio gegaan. Die dacht aan problemen bij sprongbeen. Hij zei: ga maar foto maken en Als er niks te zien is een mri aanvragen. Niks te zien op de foto, dus door voor een mri. Niks te zien op de mri (en mn enkelbanden zijn gewoon weer goed). Door naar de sportarts in t ziekenhuis. Zij zei: ga maar naar deze fysio. Zit vast en hij moet t los maken en verstevigen. 2 maanden fysio gehad, geen verbetering. Toen kwam het idee om een echo te maken. Fysio dacht zelf aan iets bij de inferior extensor retinaculum. Terug naar de sportarts kijken wat zij ervan vind. Zij dacht iets van fibrose. Door naar de echo. Niks te zien..
Helluuuup. Mag nu volgende week naar speciale bijeenkomst van allerlei sportartsen en orthopeed die ernaar gaan kijken en overleggen..
Iemand misschien nog een idee?! Ik wordt gek van de pijn en de gedachte dat 2 september mn danslessen weer gaan beginnen..
Wat betreft de pijn.. ik heb dus pijn als ik afzet als ik loop, kan mn voet ook net niet helemaal strekken. Pijn net naast de knobbel aan de buitenkant als je daar drukt. En de pijn met lopen trekt soort van door naar mn kleine teen..
Daarnaast als ik even gezeten heb of na het slapen is het helemaal stijf. Ik kan sochtends niet eens normaal de trap af lopen..
Er is verder niks aan de enkel te zien, behalve soms een vochtbultje naast die knobbel.

Groetjes Wendy

Re: Ten einde raad, pijn enkel

#2
Beste Wennootje,

Ik begrijp je situatie heel goed, je zit denk ik wel op het goede spoor. Wat ik vermoed zijn ook problemen met het sprongbeen. Maar ik vermoed ook dat deze alleen zichtbaar zijn als jij op tenen staat (of je tenen helemaal wegduwt). Alle onderzoeken zijn nooit 100% betrouwbaar. En omdat het bij jou zo specifiek is in een bepaalde houding, zou ik de onderzoeken ook in die houding willen zien. Een echo kan zelfs dynamisch gemaakt worden, dan kunnen ze zien wat er gebeurd met je sprongbeen tijdens het bewegen.
Het kan zijn dat je sprongbeen niet goed wordt gestabiliseerd, het kan 'iets' inklemmen, juist op dat punt lichtte slijtage hebben, wat jou veel problemen geeft, extra botvorming. Dus er zijn veel mogelijkheden. Maar mijn kennis is niet voldoende om te kunnen zeggen of dit op reguliere foto's en MRI's goed zichtbaar is.
Als er vocht komt, wordt het kapsel van het gewricht wel geïrriteerd, wat wil zeggen dat er iets zit wat echt wel problemen geeft. Het is goed dat ze dit bespreken met meerdere specialisten hopelijk komt hier iets uit. Wat je eventueel kan vragen is of er onderzoek mogelijk is die beweging van je enkel vast legt om te zien wat er gebeurd.

Succes!

Re: Ten einde raad, pijn enkel

#3
Hallo,
Ik zie u bericht van een aantal jaar geleden en ik herken dit verhaal bij mezelf, heb inmiddels ook een foto en MRI gehad, maar ze kunnen niks vinden en toch heb ik iedere keer veel pijn, dus ik was benieuwd hoe het nu met u is en wat uiteindelijk heeft geholpen om de pijn weg te halen of te verminderen?
Alvast bedankt.
Gr, Tess