Rechterkant van mijn hele lijf

#1
Hoi allemaal.
Ik heb al een aantal jaar hoofdpijn aanvallen rechts. Voel dit altijd rechts uit mijn schouder komen.heb steunzolen om rechts te corrigeren. Heb daarna uit het niets mijn meniscus aan stukken gescheurd ook weer rechts. Heb nu sinds een aantal weken heel veel pijn scheuren in mijn ribben rechts onder. Zijn niet gebroken ook geen trauma gehad. Uit het niets zijn ze pijn gaan doen. En wilt maar niet stoppen. Nu uit het niet heb ik PUBALGIE. Spier aanvechtingen aan me schaamden afgescheurd. Je raad het al RECHTS!!!!!! MIJN huisarts en fysio staan voor een raadsel.

Ik ben geen sporter heb wel voldoende lichaamsbeweging

Nu wil mijn fysio dat ik ga fitnessen voor spierversterkende oefeningen. Maar heb zelf iets van dat ik naar een orthopeed wil om te kijken of er niet iets verkeerd zit.

Iemand hier tips of ideeën?

Re: Rechterkant van mijn hele lijf

#2
Hoi Mario,

Wat vervelend allemaal. Ik begrijp dat je naar een orthopeed of een specialist wil, maar die kan ook verklaring hebben dan het altijd rechts zit. Waarom zul je niet bij het begin beginnen en de steunzolen weghalen of laten nakijken of je door die steunzolen niet over gecorrigeerd bent en daardoor rechts alle klacht hebt gekregen? Steunzolen worden niet zo vaak voorgeschreven voor hoofdpijnklachten, dit doordat je inderdaad je hele lichaamsbouw corrigeert, maar je nek is zo flexibel die kan moeilijk gecorrigeerd worden door zooltjes.

Uit jou verhaal te horen is het begonnen met hoofdpijn, waardoor je zooltjes hebt gekregen en zijn nadien alle klachten ontstaan aan de rechter zijde. Misschien ligt hier oorzaak gevolg verhaal in.

Succes!

Re: Rechterkant van mijn hele lijf

#3
Heb al een aantal jaren last van spier spannningen, waarschijnlijk stress. Sinds 3 of 4 jaar loop ik bij een manueel therapeut met terugkerende vastzittende nekklachten.
Sinds een aantal maanden is er rechts aan de (binnen) onderkant van de ribbenboog een pijnlijke plek bijgekomen, niet echt pijnlijk maar zeurend.
Ik heb dit nog niet aan mijn therapeut gemeld maar vraag me af of dit ook vanuit de nek kan komen, voordat ik weer naar therapeut of arts moet lopen.

Re: Rechterkant van mijn hele lijf

#5
Dankjewel voor de reply.
Ik sport niet echt( ben 55), maar wandel wel regelmatig in een stevig tempo(ongeveer 3x per week).
Ik zwem ook graag maar merk wel dat dit niet bevorderlijk is voor mijn nek .
Heb al een aantal maanden aan mijn manueel therapeut gevraagd of er niet iets bestaat om de nek rust te gunnen,(b.v. een kraag of iets dergelijks) omdat het constant terugkeert, ook vanwege mijn werk (computer 8 uur per dag) . Heel mijn werkplek is wel ingericht zoals het hoort.In November vorig jaar heb ik 1.5 week in de tape gezeten tot aan mijn onderrrug, toen is het 3 maanden weggeweest, maar kwam weer terug en wederom vanuit de nek.

Hij zegt dat dit geen enkele zin heeft, maar wat is dan een andere oplossing?

Re: Rechterkant van mijn hele lijf

#6
Beste Wotje,

Dat ben ik wel eens met jou manueeltherapeut. Dat heeft niet zoveel zin. Het komt toch weer terug dat heb je zelf ook gemerkt. Zwemmen is een goede sport, behalve voor nekklachten. Of je moet altijd op je rug zwemmen. Probeer de nek en het gehele lichaam wat te versterken door bijvoorbeeld fitness, pilates, yoga etc. 8uur lang dezelfde houding (ook al is alles goed afgesteld) is nooit goed. Of dit nu staan of zitten is. Het lichaam is gemaakt om te bewegen.

Wandelen is super goed voor het lichaam, maar doet helaas weinig voor de nekklachten op zichzelf.

Succes!