Brandende voetpijn/vermoeidheid

#1
Dag allemaal,

De afgelopen 5 jaar ben ik bezig geweest met ziekenhuis in ziekenhuis uit. Heb zo ongeveer alle poli's wel gezien. Momenteel bij de pijn poli.
Ik ben 31 en heb last van stijfheid en pijn in benen en brandende, zeer pijnlijke voeten waardoor ik niet ver kan lopen of soms niet langer dan 10 min kan staan. Soms ook aanvallen van pijn in mn middenrug. Ik heb ook in mijn puberteit ernstig last gehad van prikkelbare darm. Nu enkel soms nog. De pijn, en vooral de onvoorspelbaarheid ervan, beheerst mijn leven. Sommige dagen wandel ik door t bos en dans ik op een feestje. Andere dagen kan ik nog geen 300 meter lopen zonder pijn. Dit speelt nu al zo'n 10 jaar maar is progressief erger geworden. Ik heb ook last van vermoeidheidsaanvallen. Ik kan dan eigenlijk alleen maar op bed liggen met een "suizend" lichaam. Ik heb vanaf kinds af aan al migraine (erfelijk).

Ik heb 3 jaar geleden een zenuwinzinking gehad met suïcidale neigingen. De afgelopen 3 jaar intensieve schema therapie gevolgd en véel emdr voor trauma's uit mijn jeugd. Ik ben genezen verklaard van CPTSS. Complex post traumatische stress stroornis. Ook veel yoga en andere stress release methodes gedaan. De pijn blijft helaas. De osteopaat zegt dat mijn zenuwbanen bekneld worden door gespannen bindweefsel. Ik heb ADHD en slik sinds 3 weken medicatie. Methylfenidaat leek plots een verband te hebben met minder pijn (parasympatische zenuwstelsel eindelijk eens in rust?) Andere bijwerkingen helaas te vervelend.
De dexamfetamine die ik nu slik helpt dan weer niet tegen de pijn.

Ik heb de leukste baan ter wereld als docent levensbeschouwing maar zoals we weten; onderwijs kent extreem hoge werkdruk.

Is er íemand die iets herkend van mijn verhaal?

Ik hoop hier wat antwoorden te vinden.

Lieve groet

Re: Brandende voetpijn/vermoeidheid

#2
Hoi,

Wat een heftig verhaal zeg!
Heeft jou osteopaat ook iets gedaan met dat vastzittende bindweefsel? Of was dat alleen een diagnose waar jij zelf verder mee moet?

Ik weet vanuit de paarden, mijn hobby, dat door middel van fascia therapie soms problemen opgelost kunnen worden die door vastzittend bindweefsel veroorzaakt worden.
Ook dingen die door eerdere therapeuten niet verholpen konden worden.

Mocht je dit nog niet geprobeerd hebben, zou je daar misschien eens naar kunnen informeren.

Ik wens je veel sterkte, groetjes Elise.

Re: Brandende voetpijn/vermoeidheid

#3
Hey, misschien zou je eens kunnen informeren naar Wellbutrin? Dit medicijn wordt ook ingezet bij ADHD / en / of depressie klachten. Ik heb dit zelf geslikt (had toen geen chronische pijn, nu wel, maar wel ADD en toen ook burnout achtige klachten). Toevallig kwam ik laatst een artikel tegen dat er positieve resultaten zijn ook bij chronische pijn, maar dit staat nog in de kinderschoenen. Maar aangezien je toch bezig bent met medicijnen voor de ADHD, misschien wel een goede bijkomstigheid. Ik kon het goed verdragen, Ritalin ging bij mij ook niet goed. Je moet wel een spiegel opbouwen, het werkt net anders, maar je zou kunnen informeren. Dit is natuurlijk wel enkel symptoombestrijding, dus kan me voorstellen dat je er verder ook echt iets aan wilt doen, maar soms helpt het om 'hulp' te hebben. Ik had toen der tijd geen chronische pijnklachten (nu wel, en ook heel wisselend, brandend, soms bijna niet kunnen lopen van de bekken/rugpijn etc) Maar stond wel constant aan en had mentale klachten... met de medicijnen voelde ik een onwijze rust over me heen komen dus ik kan me best voorstellen dat die 'uit' knop ook goed werkt tegen pijnklachten. Is er verder gekeken naar fibromyalgie..Dunne vezel neuropathie of dat soort dingen..? Ik zit zelf te denken aan een programma van Micheal Kornbacher (fysio en pijnspecialist). Hij heeft een programma voor chronische pijn. Hij is van fysiotherapie4all en heeft ook een hoop praktijken. Sterkte en succes!

Re: Brandende voetpijn/vermoeidheid

#4
Hoi,

Weet je al wat de oorzaak is van je klachten? Ik herken alles, zelfs het adhd stukje. Tijdens de zoektocht naar al mijn klachten heb ik de diagnose adhd gekregen, de medicatie zorgt ervoor dat ik me minder moe voel en daardoor beter kan omgaan met mijn omgevingsprikkels. Maar het is geen oplossing voor mijn constante pijn, dat staat daar ook los van natuurlijk. Handen die voelen alsof ze in brand zijn, prikken of tintelen.. zelfde voor mijn voeten. Vooral in rust voel ik alles intens en in de ochtend is de pijn het ergste. De eerste stappen die ik zet voelt alsof ik op prikkeldraad loop.. soms voelen mijn voeten heel heet en zijn ze ijskoud. De pijn is vermoeiend en zwaar. Ik moet weer naar de huisarts toe.. vind dat altijd lastig. Ben al bij een reumatoloog geweest en daar kwamen wel sterk verhoogde auto antistoffen uit maar geen verhoogde reumefactoren. Advies gekregen om naar een podoloog te gaan, ik heb nu ook steunzolen maar echt een goede reden daarvoor kon de podoloog niet vinden behalve hoogstens wat te flexibel. Ergotherapeut was ook een advies voor mijn handen, maar daar zie ik geen brood in. Ik doe niks geks met mijn handen, niks teveel of overbelastend. Maar goed, ben nu 3 jaar verder sinds het laatste onderzoek. Vitamine b12 was rond de 140, vond ik wel laag.. maar de huisarts niet. Maar goed, erg benieuwd naar jou zoektocht en hoe die is afgelopen of hoe het nu gaat.