Knellende spieren of zenuwen in de benen en doof pijnlijk gevoel in de handen/polsen

#1
In de zomer van 2021 werd ik s' nachts wakker van tintelingen in mijn vingers, hand en pols samen met een doof, naar, pijnlijk gevoel. Dit was bij beide handen. Zo vervelend was het gevoel, dat ik er niet van kon slapen. 3 dagen later had ik een soortgelijk gevoel in mijn voeten. Ook tintelingen en later werden dit knellende gevoelens in de benen. Ik heb last van krachtverlies. Ik kon geen zware dingen meer tillen, glazen niet meer goed vast houden en liet dingen uit mijn handen vallen. Eigenlijk deed alles wat ik met mijn handen moest doen zeer en kreeg ik het nare dove gevoel. Ook gewoon dagelijkse dingen, zoals het snijden van groenten.
Van de benen had ik ook last. Ik kon 200 meter lopen en dan begon de pijn. Het voelde alsof ik loodzware voeten had en de spieren of zenuwen afknelden.

Ik heb allerlei onderzoeken gehad in het ziekenhuis. Neuroloog: EMG's, echo's, Mri's, de reumatloog heeft gekeken, er is naar carpaal tunnel syndroom gekeken. Echter is er nooit iets gevonden. Ondertussen werden de klachten niet minder.

Nu bijna twee jaar later heb ik nog steeds last van dezelfde klachten. Niet meer zo extreem als het begin, maar duidelijk nog aanwezig. Ik kan weer iets meer lopen en het dove gevoel en tintelingen in mijn handen zijn niet meer constant aanwezig. Echter is het nog steeds niet zoals het zou moeten zijn. En ik heb geen idee meer wat ik moet doen of wat het kan zijn. Verder ben ik gezond, 25 jaar oud.

Iemand een idee? Alvast bedankt voor de reacties.

Re: Knellende spieren of zenuwen in de benen en doof pijnlijk gevoel in de handen/polsen

#2
Hoi,

Wat ontzettend vervelend, zeker als er geen oorzaak wordt gevonden. Maar goed dat het nu de goede kant op gaat, dan is het herstelproces begonnen! Wat ik je zal adviseren als je merkt dat je lichaam aan het herstellen is, om begeleiding van een fysiotherapeut te vragen. Deze kan jou hiermee heel goed helpen wat voor jou het beste werkt. Je kan eventueel zoeken op www.hierhebikpijn.nl/praktijken.

Je kan ook zelf starten met meer bewegen of sporten wat mogelijk is.

Succes met je herstel