Rare tintelingen in mijn lichaam

#1
Dag beste mensen,
Ik heb nog nooit eerder op een forum geschreven maar ik weet geen raad meer.
Ik ben 17 jaar en heb al de laaste paar weken uit het niets, rare tintelingen (een beetje zoals wanneer u met uw elleboog op een tafel stoot) doorheen mijn hele lichaam. Het begon bij men hoofd, dan door naar men armen en vingers en vandaag begon het door men hele lichaam te gaan. Ik ben naar de dokter gegaan en hij vertelde me dat het door een te lage bloeddruk kon zijn. We volgenden zijn tips op maar een week later toch besloten om een bloedafname te doen. Vandaag resultaat gehad; "u hebt vitamine D te kort maar dat heeft niets met uw symptomen te maken". Hij vertelde niet wat ik nu zou kunnen doen, daarom kom ik naar hier.
Het belemmert mijn dagelijks leven heel erg. Ik heb het zelfs als ik gewoon rustig zit of lig in bed, soms gaat het gepaart met een misselijk gevoel maar GEEN andere klachten zoals pijn.

Alvast bedankt voor de hulp 🥺

Re: Rare tintelingen in mijn lichaam

#2
Hoi Leyla,

Ik begrijp je ongerustheid. Hopelijk herkent iemand zich in jou klachten. Ik als fysiotherapeut kan deze klachten niet plaatsen en kan je daarom niet verder helpen. Ik kan je alleen adviseren om naar de huisarts te gaan. Als je denkt dat het aan voeding of vitamine etc ligt, kun je ook nog een orthomoleculair therapeut overwegen.

Hopelijk krijg je hier nog beter advies,

Succes

Re: Rare tintelingen in mijn lichaam

#3
Dag Leyla,

Ik herken wel enkele gelijkaardige symptomen bij mezelf.
Ik loop nu ook al een 6-tal maanden ongeveer met het gevoel dat er tintelingen doorheen m’n bovenlichaam gaan.

Vaak merk ik dit het meeste op wanneer ik in rustmodus ben. Een soort van trillend gevoel dat soms enkele uren kan aanhouden en dan weer opeens weg is.

Reeds naar cardioloog geweest, alsook bloedonderzoek laten doen maar die hebben niks vreemd aangetoond.

Bloedwaarden en hart zijn top in orde, enkel wat vitamine B12 tekort. Hier ben ik nu sinds een maand een pilletje per dag voor aan het nemen.

De dokter gaf ook aan dat stress de oorzaak kan zijn. Van nature ben ik een onrustig/stressvol persoon en dat dit nu effect zou kunnen hebben op men lichaam..

Ik denk er dus over na om toch maar eens met een psycholoog te gaan praten. Wie weet helpt dit..