Pijn na aanrijding

#1
Ik heb eergisteren op de fiets een aanrijding gehad met een tegenligger op een elektrische fiets. De tegenligger had mij over het hoofd gezien en we reden beiden van een heuvel af en knalden vol op elkaar. Mijn fiets is helemaal krom en laat dus zien dat het er hard aan toe ging. Nu had ik op het moment zelf alleen wat last van mijn rechterschouder, maar vervolgens heb ik nu veel pijn in allebei mijn schouders, armen, nek, en rug. Ook wat last van mijn benen. Ik kan mijn armen moeilijk omhoog doen en elke beweging die ik maak doet zeer.
Heeft iemand enig idee wat ik hieraan kan doen?
Alvast bedankt!

Re: Pijn na aanrijding

#2
Beste michelle,

Ai wat vervelend van de aanrijding en jou klachten. Vermoedelijk komt het door de impact van de klap. Vaak is dit hetzelfde als verlate spierpijn of kneuzing. Door de adrenaline en de schrik voel je zeker de eerste dag niet alles.
Probeer de eerste dagen wat rust te nemen, warm bad/ douche en eventueel wat pijnstillers. Probeer niet te forceren, maar wel rustig te bewegen. Rondjes draaien met de schouders, en je nek rustig blijven bewegen binnen de grens.

Vaak gaat het na 3-5 dagen een stuk beter. Daarna kun je eventueel naar de fysiotherapeut om alles na te laten kijken, maar op dit moment heb je teveel pijn.

Succes!