veel klachten en geen moed....

#1
1. Hoofdpijn en pijn aan mijn schedel. Alsof de klieren mijn schedel omhoog drukken. Ik kan mijn eigen kruin niet aanraken.
2. Door de hoofdpijn last van mijn ogen, dan zijn ze heel klein en zie ik iets slechter en draag ik de leesbril om iets te lezen (-1.5) Overigens uitgebreid oog gemeente in oogziekenhuis (diagnose: ze zijn goed, mankeert niets en geen bril nodig)
3. Continu een loopneus (diagnose huisarts: chronische verkoudheid)
4. Hoesten door vastzittend slijm (groene slijm komt omhoog en zelden is het transparant)
5. Piepadem avonds op de bank gewoon een fluitend geluid
6. Proppen slijm die vastzit in mijn neus kan inademen en die ik via mijn mond kan uitspugen, altijd transparante gerochel)
7. Pijn boven mijn rechter borst (huisarts: injectie gegeven in de huid op die plek) niets geholpen overigens
8. Gevoelloze linkerarm en linkerbeen. Gevoel is super licht geworden als iemand het aanraakt heb ik het vaak niet door. Het irriteert heel erg ik kan er niet op liggen in bed als ik ga slapen dat doet pijn, maar dat doe ik soms wel voor een minuut of 10 om rust te geven aan mijn rechterkant.
9. Verstopping darmen (harde ontlasting soms met bloed) ik ga elke dag naar het toilet en er komt niks. Nu ga ik 2 a 3x per week wat lukt. En dan moet ik nog met mijn handen in mijn zij drukken om het eruit te laten komen.
10. Pijnlijke droge vagina op sommige dagen
11. Altijd pijn in mijn buik rechtsonder en in de zij en rug. Ik denk zelf mijn darmen.
12. Sinds 1,5 jaar vreselijke pijn in mijn nek en linker schouderblad. Als mijn partner op mijn schouderblad drukt dan voel ik de extreme pijn. Het is net in dat gleufje.
13. In bed/ op de bank/ op de stoel/ als ik wandel dan ervaar ik een helse pijn in mijn linker been. Het gaat dan helemaal trillen en alsof het dan uit de kom is. Alsof het ontkoppelt van mijn lichaam.
14. Als ik met mijn armen zwaai rechter of linker dan kraakt alles alsof ik mijn armen uit de kom wil halen. Dus daar ben ik heel voorzichtig mee.
15. Het voorste stuk van mijn rechtervoet (net onder je tenen) dat doet erg veel pijn. Waardoor ik op dagen niet langer dan 20-30 minuten erop kan staan of met mijn gewicht erop kan leunen. Ik masseer het dan vaak en dan kan ik meestal nog 5 minuten door lopen. Ik draag alleen comfortable sportschoenen die zacht zijn en het werkt me op de zenuwen dat ik in topsnelheid boodschappen moet doen enzo.
16. 1 jaar geleden de diagnose gekregen van de reumatoloog fybriomyalgie

Ik heb altijd gesport, op een sportschool gewerkt als manager. Ik ben moeder
Ik ben sinds mijn 40ste gediagnosticeerd met een rug hernia onderin.
En sinds 2 jaar met artrose.
Ik slik al 9 jaar elke dag 4-6 paracetamol tegen de pijn en anders kan ik niet opstarten en mijn eigen ontbijt niet maken.

Ik ga 1x in de maand naar de huisarts en er zijn tijden dat ik er 2x ben op aandringen van familie leden. Maar ik kom altijd thuis met lege handen en de tip om paracetamol te slikken.

En nu zit ik thuis in het hokje chronisch ziek met paracetamol waar ik nu depri van wordt.

Iemand weet wat er aan de hand is met mij? Mijn huisarts neemt mij niet serieus geloof ik maar ik ben ten einde raad en ik wil nog even door voor mijn twee meisjes.

Groetjes een radeloze moeder.

Re: veel klachten en geen moed....

#2
Hoi,

Als je huisarts er niet uitkomt, en je alleen in het hokje "chronisch ziek" stopt, vraag hem of haar dan een verwijzing naar een Pijnpoli.

Daar zijn ze gespecialiseerd in chronische pijn en werken met een heel team aan artsen, fysiotherapeuten, pijnspecialisten, noem maar op om mensen te helpen met chronische klachten. Ze hebben daar veel meer kennis en mogelijkheden dan een huisarts en lijntjes met allerlei specialisten. Je huisarts kan je verwijzen, het valt dan gewoon onder de basisverzekering.

Sterkte!