Dagelijks klachten in mijn buik (Al 4 jaar)

#1
Hallo ik ben Christian en ben 19 jaar. Ik loop al meer dan 4 jaar rond met klachten in mijn buik. De eerste klachten kwamen rond oktober 2014. Constant pijn in mijn buik, duizeligheid bij opstaan, snelle hartslag, en soms een erg lage hartslag bij inspanningen, de ene keer heb je het warm , de andere keer weer koud, dit waren de klachten waar ik sindsdien dagelijks mee rond liep. Omdat ik soms hartoverslagen had en mijn hart soms een beetje raar deed lette ik constant op mijn hartslag omdat ik bang was dat er iets mis zou gaan.

In 2015 ben ik naar de huisarts gegaan. Die constateerde dat ik PDS had en dat je hiermee zou moeten leven. Ik heb toen een tijdje vezels gebruikt voor de stoelgang. Maar dit hielp niet veel. Daarna werden de klachten een gewoonte en ben ik er maar mee leren leven.

Helaas hebben de klachten veel invloed gehad op een aantal dingen. Ik heb Havo 5 in 2 jaar gedaan, wat nog niet zo bijzonder is. Maar tijdens de examens had ik gewoon zoveel last van mijn buik dat je gewoon zo snel mogelijk uit de zaal wou. Hierdoor kon ik me niet goed concentreren om de toetsen. Uiteindelijk heb ik toch de Havo gehaald. Daarna ben ik naar het HBO gegaan, helaas ben ik halverwege het jaar gestopt wegens slechte cijfers. Vaak had ik in de klas zoveel last van mijn buik dat ik me slecht kon concentreren was het gewoon afzien.

Rond de zomer van 2018 dacht ik bij mezelf; iemand hoort niet zoveel klachten en hinder te hebben wat hem in het dagelijks leven verhinderd.

De klachten die ik tegenwoordig heb zijn anders dan in het begin. Ik noem nu een aantal klachten.

Altijd je darmen voelen
Alsof er een steen in je buik zit
Alsof er heel veel lucht in je buik zit
De klachten verergeren bij liggen en zitten
Gevoel alsof je darmen verdrukt zijn
Wanneer ik ga slapen en ga liggen voel ik mijn buik vaak zo erg dat ik bijna niet in slaap kom en uren wakker lig
Wanneer ik wakker word voel ik mijn buik weer
Ook voor het middag- en avond eten lijkt het alsof er heel veel lucht in mijn buik zit, hierdoor eet ik nooit fijn. Bij een ‘vollere buik’ gevuld met eten gaat de pijn iets weg
Ik kan bijvoorbeeld ook niet normaal uit eten gaan. In de auto naar het restaurant voel ik mijn buik heel erg, tegen de tijd dat je in het restaurant zit zijn je darmen al in zo’n ‘verkeerde staat’ dat je niet lekker kunt eten, vervolgens krijg ik ook last van mijn rug
Kloppende darmen
Rugklachten
Warm worden en snelle hartslag
Veel boeren
Ik vond het moeilijk om de klachten erg precies te beschrijven.

Ik ben rond juni 2018 weer naar huisarts gegaan en heb mijn klachten genoemd. (Inmiddels gestopt met voetbal wegens de klachten) Ik ben toen doorverwezen naar het ziekenhuis voor een echo van de onderbuik. Ook gingen ze mijn bloed testen. Uit dit onderzoek kwam niets dat opmerkelijk was. Verder was mijn bloed ook goed.

Daarna ben ik naar een praktijk gegaan die door middel van orthomoleculaire therapie je lichaam onderzoekt. Hier kwam uit dat ik iets gevoelig was voor lactose en tarwe. Als eerste kreeg ik natuurlijke pilletjes (Schoon pilletjes) die de afvalstoffen uit mijn lichaam verwijderen. Ook moest ik proberen volledig tarwe- en lactose vrij te eten. Omdat dit in de periode was dat ik op vakantie ging was dit erg lastig. Daarom kreeg ik tijdens de vakantie pilletjes mee die enzymen bevatten die het voedsel iets makkelijker moesten afbreken. Eenmaal terug van vakantie ben doorgegaan met het nemen van schoon pilletjes en ben ik volledig tarwe- en lactose vrij gaan eten. Ik heb dit zo’n 5 weken gedaan en nadat de schoon pilletjes op waren heb ik een tijd glutamine genomen voor het herstel van de darmwand. Bij de praktijk kon ze zien dat mijn darmwand sterker was geworden, helaas gingen de klachten nog niet weg.

Toen kwam ze erachter dat de ‘communicatie’ tussen mijn hersenen en darmen nog niet helemaal goed was en heb ik een tijdje Rhodiola genomen. Helaas bleven de klachten nog steeds ondanks dat er wel verbetering was in mijn energiewaardes. Ook ben ik weer lactose en tarwe gaan eten omdat ik geen verschil merkte met wanneer ik het nou wel of niet at.

Op het moment weet ik niet meer waar ik het moet zoeken en ben maar weer naar de huisarts gegaan. Deze denkt dat ik meer moet ontspannen. Hij heeft me wel doorverwezen naar de maag-lever-darm arts. Helaas kan ik hier pas in maart terecht.

Zelf denk ik dat er toch iets is wat op een of andere manier mijn darmen ontregelt en zorgt voor de dagelijkse klachten. Ik denk persoonlijk niet dat ik veel stress heb, ik doe op school gewoon mijn ding en heb het naar mijn zin. Maar door die klachten heb je het idee dat je veel meer uit alles kan halen en je altijd maar op 65/70% functioneert. Wanneer ik eventjes niets voel, wat niet vaak gebeurt, voel ik me veel vrolijker en heb ik meer energie.

Door mijn bouw staan mijn ribben iets naar binnen, ik heb het idee dat mijn darmen daardoor iets verdrukt zijn wat voor de dagelijkse klachten zorgt.

Doordat je aan de buitenkant niet kan zien dat ik er dagelijks veel last van heb maakt dit het erg lastig. Je voelt je vaak onbegrepen.

Verder probeer ik ook zoveel mogelijk water en thee te drinken. Soms voor het slapen gaan neem ik ook nog twee glazen water. Wanneer ik in bed ga liggen krijg ik hierdoor zo’n pijn in mijn buik dat ik slecht in slaap kom.

Heeft iemand ongeveer hetzelfde?

Graag een reactie

Re: Dagelijks klachten in mijn buik (Al 4 jaar)

#2
Beste Christian,

Wat een vervelend verhaal. En wat vervelend dat niemand jou kan helpen tot nu toe. Doordat jou ribben naar binnen staan moet jij niet deze klachten krijgen. Dit is eigenlijk onmogelijk. (al is er in de medische wereld niks onmogelijk) De darmen zijn heel beweeglijk en vormen zich naar jou bouw. Zelfs bij hele erge krommingen in de rug krijgen mensen niet deze klachten.

Het is helaas ook geen fysiotherapeutische onderwerp, waardoor ik je helaas niet verder kan helpen.

Bij welke specialist was je eerder in het ziekenhuis geweest? Het is vreemd dat je niet meteen naar een MDL arts bent doorverwezen. Tegenwoordig worden door veel mensen direct tarwe en lactose uit het eten geschrapt bij buikproblemen. Maar juist darmproblemen moeten in rust de minste klachten geven (dus liggen)

Wat je kan doen is eventueel jou verzekering bellen of ze nog iets aan de wachttijd bij de MDL arts kunnen doen. Of dat een andere MDL arts in de omgeving eerder tijd heeft. Jou klachten moeten eerst medisch helemaal onderzocht worden.

Ik vermoed dat jij half internet al hebt gelezen over darmproblemen en PDS. En inderdaad stress is een boosdoener voor de darmen, en na vier jaar klachten vermoed ik wel dat je ergens stress hebt hiervan. Dit komt niet ten goede van jou klachten, maar kan ook niet de oorzaak zijn. Of 4 jaar geleden moet er iets heel heftigs zijn gebeurd

Succes ermee, en hopelijk weet de MDL arts meer.