Drukkend en vol gevoel bovenbuik en plotseling toename gewicht

#1
Ik heb al een week of zes het gevoel, en het is trouwens ook zichtbaar, dat mijn bovenbuik, opgezwollen is. Het voelt vol aan, alsof er een blokkade zit. Ik ben nooit dik geweest maar ben in die zes weken ineens zo'n 5 a 6 kilo aangekomen. Mijn eetpatroon is ongewijzigd, ik ben alleen meer water gaan drinken omdat ik me niet goed voel. Uit bloedonderzoek kwam niets bijzonders volgens de huisarts, al zou vitamine B12 maar net binnen de marges zitten, en er is wel verhoogd cholesterol.
Ik ervaar veel stress, al een paar jaar, en heb ook al meerdere jaren andere gezondheidsklachten, zoals: darmklachten (onevenwichtige stoelgang), voedselintoleranties waaronder histamine, otosclerose, toenemende doofheid (rechts inmiddels bijna 100% doof), toenemende tinnitus, chronische whiplashklachten (nekpijn, dubbelzien) en chronische pijn in bekken (rechts), dijbeen (rechts) en onderbuik (rechts), wat ontstaan is na een ongeluk. Verder heb ik sinds mijn 43e last gekregen van mastopathie en heb ik op mijn 46e mijn laatste menstruatie gehad. De overgang gaat gepaard met (meestal nachtelijke) opvliegers met hartkloppingen. Een goed conditie heb ik eigenlijk nooit gehad ondanks dat ik vroeger veel bewoog. Momenteel beweeg ik eigenlijk te weinig.
Ik zou graag willen weten wat de oorzaak kan zijn van de laatste nieuwe klachten, en hoe dat gevoel van obstructie/blokkade in mijn bovenbuik weer kan verdwijnen.

Re: Drukkend en vol gevoel bovenbuik en plotseling toename gewicht

#2
Beste Vonneke,

Wat vervelend allemaal dat je zoveel klachten hebt. Alleen uit jou verhaal is nergens af te leiden dat het om fysiotherapeutische klachten gaat. Helaas kan ik je hierdoor niet verder helpen. Pijn en spontane verdikking in de bovenbuik ligt niet aan het bewegingsapparaat, waardoor het niet het vakgebied van een fysiotherapeut is.

Hopelijk komt er snel duidelijkheid voor jou.

succes!