Buikvlies

#1
Hoi allemaal,

Afgelopen jaar ben ik 22 kg afgevallen door elke dag hard te lopen en te fitnissen. Enige tijd geleden kreeg ik een soort van korset gevoel rond mijn rug en buik. Op een CT colon en buikecho's was niets te zien. Volgens de fysio is mijn buikvlies te ruim waardoor ik branderige spierpijn krijg als ik sport. Soms heb ik het zelfs als ik niet sport. Moet ik rust houden ? Kan dit genezen ? Zodat het buikvlies weer normaal wordt.

Re: Buikvlies

#2
Beste Cornelis,

Indien het puur sportgerelateerd is kan het duiden op een lokale overbelasting. Op het moment dat deze klachten komen opzetten tijdens sporten is het in ieder geval verstandig om direct te stoppen. In geval van overbelasting is een gedoseerde belasting-belastbaarheid altijd van cruciaal belang. Hierbij is rust een zeer belangrijk onderdeel.
Blessures aan het buikvlies of inwendige organen vallen niet helemaal binnen het fysiotherapeutische domein, daar waar voor ons de focus op het bewegingsapparaat ligt. Ik kan dan ook moeilijk uitspraken doen over de genezing, maar als je hier nog verder over twijfelt is het wellicht verstandig om hier met de huisarts of specialist over te praten.
Ik hoop je zo voldoende geïnformeerd te hebben!

Met vriendelijke groet