Re: Steken onder linkerborst

#11
Hoi Nanne,

Wat vervelend van je steken en ik kan je goed begrijpen. Als je heel veel zorgen maakt zal mijn advies toch zijn om even bij de huisarts dit te laten checken. Zeker omdat het om je linkerzijde gaat en je hartslag ook verhoogd is. Grote kans dat het niets ernstigs is, maar toch even laten controleren zal mijn advies zijn.

Re: Steken onder linkerborst

#13
Hoi Lina,

Ik denk dat je goed zit met je eigen gedachten. Het het alleen moeilijk te beoordelen via deze weg. Als je echt twijfelt zal ik adviseren om een keer bij de huisarts of fysiotherapeut een afspraak te maken.

Kun je achterhalen wanneer je de steken hebt? Is dit met bepaalde bewegingen, of houdingen of heel willekeurig. Als het heel willekeurig is, is de kans groter dat het met de groei te maken heeft.

Re: Steken onder linkerborst

#14
Ik heb ook last van stekende/trekkende pijn bij de borst. Sinds een half jaar nu ongeveer. Begon een aantal jaren geleden eerst 1 x en toen nooit weer, dus er niks van gemaakt. tot een half jaar geleden. Voelt of zitten de steken dieper, niet oppervlakkig, maar echt van binnen. Kan er geen pijl op trekken wanneer, en als het gebeurd dan is het ook vaak binnen een minuut weer over, maar de pijn is wel echt heftig. Je kunt op dat moment gewoon even helemaal niks. Laatste tijd gebeurd het steeds vaker, paar x per maand en het maakt me onzeker. Nadat de pijn weg is raak ik in paniek wat er voor zorgt dat ik ga hyperventileren en dat maakt het niet veel beter…

Ben er al mee naar de huisarts geweest. Doorverwezen naar de cardioloog. Hart is verder goed, ook geen afwijkingen in mijn bloed. Geen onstekingswaardes. Misschien stress, maar ervaar dat zelf niet.
Fysio dacht misschien aan syndroom van tietze, maar vond dat niet geheel passen bij mijn leeftijd, en hoevaak ik de klachten heb. En kan me dus ook niet verder helpen.

Heb dit laatst een x gehad tijdens een avondwandeling. Waardoor ik door de hefige pijn gewoon knock out ging. Omstanders hebben toen de ambu gebeld, zij gaven aan dat het kwam omdat ik hyperventileerde, maar dat krijg ik pas na de tijd als de steken/pijn weg is. Voelde me niet echt serieus genomen.

Maargoed. Het lucht op dat het niet aan mn hart ligt. Zullen dan de spieren wel zijn, al hoewel dat vreemd is sinds ik ernog nooit eerder last van heb gehad en nu ook niks anders doe dan anders.

Hoop dat het binnekort gewoon wegebt.

Re: Steken onder linkerborst

#17
Hiii , wou je verhaal kwijt ..

Heb al paar weken last van een pijnlijke steek onder me linker borst. Bij sommige bewegingen doet het heel erg pijn en dan gaat het over. Ook waneer ik op een bepaalde houding zit doet het ook erg pijn. Soms tijdens het roken heb ik er ook last van. Weet oprecht niet wat het betekent

Nou bedankt voor het lezen en hopelijk reageer er iemand
Groetjes

Re: Steken onder linkerborst

#18
Hoi,

Mijn man heeft al een hele lange tijd last van steken en druk onder zijn linkerborst en ook af en toe bij de borstbeen. De steken gaan gepaard met hartkloppingen, duizeligheid, pijn en druk in het hoofd en kortademigheid. Hij is al onderzocht door een cardioloog en blijkt dat hij een gaatje heeft in zijn hart. Hij moet hiervoor worden geopereerd. Maar volgens de cardioloog hebben de klachten daar niet mee te maken. Dan vraag ik me af wat is het dan wel? Wat mijn man wel verlichting van de pijn geeft, is het masseren van de plek waar hij de steken voelt.

Graag uw advies, bedankt!

Re: Steken onder linkerborst

#19
Nanne schreef:
13 jul 2020, 09:35
Hallo, ik heb nu al best een lange tijd steken onder mn linker borst, soms gaat mn hartslag ook ineens erg hoog, weet iemand hier misschien wat dit kan zijn ik maak me er best wel zorgen om namelijk.
Groet nanne
Ik heb ook precies dezelfde klachten. Heb je al een oplossing ?