Gebroken stuitje

#1
Hallo,
Vrijdagavond 23 januari ben ik van de trap gevallen. Mijn voet gleed weg en ik kwam 2 treden verder met mijn stuitje op de rand van de houten traptrede terecht.
Dit deed vreselijk veel pijn. Ik heb eerst ff op m’n knieën gelegen omdat ik niet gelijk op kon staan. Mijn man heeft me later naar de bank geholpen en vlak daarna naar bed zodat ik iets beter op mijn zij kon liggen.
Ik was direct heel erg misselijk.
Ik heb de hap gebeld om te overleggen. Ik hoefde niet te komen, en ik had ook niet geweten hoe vanwege de hevige pijn. Mijn man kon wel zwaardere pijnstillers ophalen.
De maandag erna zijn we naar de huisarts geweest. Omdat ik uitstraling had naar mijn been stuurde zij mij door naar de seh.
Na foto’s bleek dat mijn stuitje gebroken is.
Ik ben ook onderzocht door een neuroloog. De testen bleken gelukkig allemaal goed. Ik mocht naar huis maar als ik uitval zou krijgen en niet meer kon plassen ed moest ik direct bellen.
Dat gaat goed.
De chirurg op de hap zei dat dit lang zou gaan duren en bewegen op geleide van pijn.
Ik slik nu tramadol, naproxen en paracetamol.
Ik heb nog veel pijn en kan niet zitten dus lig nog steeds op mijn zij.
Ik werk als tandartsassistente en op mijn werk wordt gevraagd hoe het gaat, hoe het met de pijn gaat en of ik overleg gehad heb.
Ik heb de fysio gemaild maar nog geen reactie gehad.
In huis loop ik stukjes maar verder niet.
Een stuitkussen, een soort U kussen, heb ik aangeschaft maar ik daar max 5 min op zitten.
Mijn vraag is nu wat kan ik wel doen en wat niet?
Waar doe ik goed aan omdat ik nog zoveel pijn heb.
Alvast bedankt.
Jet

Re: Gebroken stuitje

#2
Hoi Jet,

Auw, dat doet zeer en dit kan wel even duren inderdaad. Je kan er helaas weinig aan doen. Voor de pijn kun je pijnstillers gebruiken. De komende weken kun je bewegen wat lukt. Na 6 weken zal ik adviseren naar een manueeltherapeut of bekkentherapeut te gaan. Ik zal wel even navragen of ze hier ervaring mee hebben. Want problemen met je stuitje kunnen veel problemen later geven. Dit is vaak te voorkomen door vroegtijdig te laten onderzoeken en eventueel te behandelen. Alleen ik zal wel even wachten tot de breuk volledig geheeld is.

Hopelijk gaat de pijn snel weg

Succes!