Re: Stijf gevoel schaambeen na lopen

#12
Fysiotherapeute schreef:
29 mei 2022, 09:30
Beste Gast,

Met alleen beeldvorming (ophoping blijkbaar) kunnen we geen advies geven wat zinvol is. Daar is een compleet plaatje voor nodig. De klachten, problemen, oorzaak, beloop. Beeldvorming is altijd maar een onderdeel over een beslissing wat het meest verstandige beleid is.

Als je wat meer informatie wil geven, kunnen we je beter helpen
bij het lopen, krijg ik pijnen vooral als ik de grenzen in mijn kunnen opzoek;
pijn aan onderbuik.
na het lopen , als ik dan ijs plaats, ben ik een paar uur stijf, en voel ik het nog, maar paar uur later verdwijnen deze pijnen weer.
tijdens het lopen probeer ik er gewoon niet aan te denken en de evntuele pijnen weg te denken..

mijn vraag is ,kan ik door het lopen deze vorm van kwetsuur of overbelasting verergeren?

Re: Stijf gevoel schaambeen na lopen

#13
Hoi,

Vocht wil zeggen dat er een overbelasting/ probleem zit rondom het schaambeen. De pijn die je aangeeft en de grenzen die je toch overgaat kunnen het probleem zeker in stand houden en misschien verergeren.

Wat ik zou adviseren is om iets minder je grenzen op te zoeken, kijken of de klachten dan minder zijn. Als ze minder zijn weet je ook dat je elke keer teveel deed. En elke keer teveel doen, zorgt op een gegeven moment voor verergering.

Daarnaast zal ik adviseren de oorzaak van je klachten te onderzoeken.

Komt het door te snel opbouwen in hardlopen, door een val, andere problemen, verminderde spierkracht/ coördinatie. Als je dit wilt onderzoeken zal ik je adviseren naar een bekkentherapeut te gaan. Www.hierhebikpijn.nl/praktijken kunnen je zoeken op bekkentherapeut.
Als de klachten zijn ontstaan na een val of ander trauma zal ik dit ook verder onderzoeken.

succes!
cron