SIG - vastzetten

#1
Hoi,
Ik heb nu al bijna 3 jaar last van mijn SI gewrichten. Toen het begon, begin 2014, had ik mijn eigen horecazaak waar ikzelf de keuken deed. Na een paar weken was de pijn echt vreselijk en ging ik naar de huisarts. Die heeft me toen doorverwezen naar een orthopedist. Hij stelde vast dat de pijn afkomstig was van mijn rechter SI gewricht. Ik heb er toen 2x een infiltratie in gehad en dat hielp tijdelijk... Er gingen een paar maanden voorbij en de pijn nam terug toe. Ik besloot weer naar de huisarts te gaan en die verwees me door naar een reumatoloog omdat zij reuma wou uitsluiten. Die kon me niet helpen, zei dat de pijn verder kwam van het SI gewricht en verwees me door naar een neurochirurg want op de MRI scanner was er een 'beginnende' hernia te zien. Zo gezegd, zo gedaan. Na nog enkele onderzoeken besloot hij dat de pijn zeker van mijn SI verder kwam. Hij besloot dat het best was om nog een infiltratie te doen in het gewricht. Dus dat hebben we dan gedaan. Nu bleef de pijn iets langer weg en ik hoopte dat het weg zou blijven. 4 maand later krijg ik een acute lumbago aan de linker kant. Zo erg, dat ik gevloerd werd met een geknelde zenuw en zelfs in het ziekenhuis belande. Toen kwam ook die SI pijn weer de kop opsteken... deze keer aan de linker kant. De neurochirurg dacht nog even aan het Piriformi-syndroom maar na enkele inspuitingen kwam hij hier op terug. De pijn was afkomstig van mijn SIG en hij kon me niet meer verder helpen.
Zo ben ik iets meer dan aan jaar geleden in het UZ Leuven op consultatie geweest. Hier heb ik een volledig fysiotherapeutisch onderzoek gehad waaruit blijkt dat het om bekkeninstabiliteit gaat. En mijn beide SI gewrichten hebben er onder te lijden. Zij stelden een intensief oefenprogramma voor bij mijn eigen fysiotherapeut. Oké, we doen ons best, maar nu, een jaar verder heb ik nog steeds geen beterschap... ik blijf blokkeren en pijn hebben aan beide kanten.
Ondertussen heb ik mijn horecazaak verkocht want het rechtstaand werk ging echt niet langer.
Een tijdje geleden moest ik terug op controle in Leuven en toen zegden ze dat ik hiermee moest leren leven!!! ??? Het bepaalt ondertussen heel mijn leven ... ik ben van werk moeten veranderen, kan niet sporten, naar de bioscoop gaan is lastig, alles staat in het teken van dingen vermijden die pijn geven. Laatst waren we in Barcelona ... en bij het Parc Guell moest ik afhaken want er waren teveel trappen, teveel pijn ... pfff soms word ik er een beetje moedeloos van. Je kan met pijn leven maar soms is het echt zwaar!!!
Ondertussen had ik gehoord dat een bekken soms vastgezet wordt en dat dan de symptomen verminderen ... Ik ben bij een chirurg op raadpleging geweest en die zei dat ik hiervoor in aanmerking kwam. MAAR ... er is zo weinig over te vinden. Blijkbaar heeft men er in Europa ook veel minder ervaring mee als in Amerika ... Hij stelde het I-fuse systeem voor. Een minder ingrijpende manier van vastzetten dan de 'traditionele' methoden. Maar niet terugbetaald door de ziekteverzekering ... Heeft iemand hier ervaring mee? Of zijn er nog andere mogelijkheden?

Alvast bedankt!!!

Ieke

Re: SIG - vastzetten

#2
Beste Ieke,

Pff wat een heftig verhaal, maar even wat me opviel is dat je veel injecties hebt gehad dit baart mij wel zorgen. Even zonder vingers te wijzen, maar ze weten niet goed wat de effecten zijn van deze injecties op alle het opliggende weefsel. Maar dit is gebeurd en je moet nu verder hoe het er nu mee staat.

Bekken vast zetten heb ik geen ervaring mee en ik vermoed ook niet dat er veel ervarings verhalen zijn. Ik weet uw leeftijd niet maar een gewricht vast zetten is het laatste wat je wilt. Zeker de bekken.

Wat je nog kan overwegen is om de klachten bij het spine en joint centre te laten bekijken. Ik vermoed verwacht en hoop eigenlijk voornamelijk dat er een specialist dan wel gespecialiseerde bekken of fysiotherapeut is die jou kan helpen. Ik vermoed als je die moet gaan proberen te vinden en goed begin is misschien spine en joint centre als u daar nog niet geweest bent.

Succes ermee!

Uit interesse zou ik het leuk vinden als u af en toe wat zou willen laten weten over het beloop en of u een specialist gevonden krijgt die u kan helpen, dat is goed voor iedereen hier op het forum.

Re: SIG - vastzetten

#4
Beste Leen,

Bedankt voor je reactie. Leuk om te lezen dat het nu stuk beter gaat! Echt super fijn voor jou, kun je eindelijk weer je leven oppakken. Mag ik vragen waar je deze operatie hebt laten uitvoeren? Hoe lang is het geleden? Hier kan ik andere mensen weer mee helpen.

Ga weer lekker genieten van alle leuke dingen die je voorheen niet kon :)

Re: SIG - vastzetten

#6
Hallo allemaal,
Ik heb vorige week een I fuse operatie laten uit voeren. Het resultaat weet in nog niet, maar ik heb goede hoop.
Deze operatie wordt o.a uitgevoerd door prof. A van Vught. MST Enschede.

Succes voor diegene die het wil laten uitvoeren.
Groetjes Karin Sterkenburgh-Veldhuis.
Enschede

Re: SIG - vastzetten

#8
hallo ik heb ook al enkele jaren last van mijn sig gewrichten vooral rechts ook mijnrug staat opL5 vast daardoor zegt de dr dat het sig probleem hem voordoet hij zend mij naar dr kools in aalst die doet ook veel de nieuwe methode die minder belastend is weet iemand hoeveel die operatie kost als je die niet vergoed krijgt telt dat ook in belgie.

Re: SIG - vastzetten

#10
Hallo,
Mijn vriend heeft deze operatie ondergaan vorige week (na een zeer ernstig motor ongeval in feb) hij had een open boek fractuur van het bekken, SI gewricht verbrijzeld, wervels en ribben gebroken en lag in coma een week! Hij is 5x in het radboud geopereerd en omdat wij in Twente wonen, nam dr van Vugt het over.
Maar hij voelt zich zo onzeker maar was net ontslagen uit een revalidatie kliniek.
maar wat zijn de er ervaringen /bevindingen na het herstel van de infuse operatie