Re: Onverklaarbare pijn linker bil en lies bij belasting

#21
Beste lezers,

Eerder genoemde problemen komen mij erg bekend voor, stekende pijn in de lies, scheefstand van het bekken (Anamnese Podotherapeut en chiropractor) doortrekkende ongemakkelijkheid tot aan bovenkant voet, druk pijn thv bovenkant bil links.

sinds 2017 bekken en SI verstevigende oefeningen Fysiotherapeut tevens hyper mobiel. 3x Neuroloog verwijzend naar SI, Röntgen geeft Dehydratie 2 schijven, 3 schijven dunner dan zou moeten, MRI geeft hernia tegen duraalzak thv S5 + annules ruptuur L4, geen kanaal stenose.
Orthopeed geeft aan dat de pijn mogelijk te verklaren is door de hernia (welke volgens de neurologen niets zeggend is).
Pijnpoli geweest voor wortelblokkade van de hernia: Geen effect
pijnpoli voor proefblokkade SI, merkbaar effect maar niet direct (2 naalden krom door spieren, uit eindelijk spieren verdoofd)

Sedert 2017 zijn de klachten aanwezig, in meer of mindere maten van pijn, echter altijd links, veel gehoord is "blijven bewegen" dit heb ik dan ook gedaan, maar bood geen oplossing tot ik in 2019 volledig werd afgekeurd voor mijn toenmalige functie en afgelopen December wederom volledig ben afgekeurd voor mijn huidige functie.

Nu ben ik van mening dat hier toch een SI dysfunctie/syndroom speelt, echter na veel zwaar werk en lange loopt tijd vanaf 2017 denk ik dat ook de spieren die er zitten dermate overbelast en aangetast zijn door het compenseren van de stand van het lichaam om pijn te verlichten wat mogelijk een verkeerde en/of zeer moeilijke diagnose met zich mee brengt. Graag zou ik hierover nader worden ingelicht indien mogelijk.

Re: Onverklaarbare pijn linker bil en lies bij belasting

#22
Is er iemand die van die pijnen verlost geraakt is ? Ik lees hier alleen maar dezelfde problemen en heel veel pijn.
Zou interessant zijn mocht er iemand goeie resultaten bekomt, en informatie zou doorspelen. bv dokter, behandeling.
Is er iemand op de hoogte of je met echografie kan zien of de Piriformis spier ontstoken is ?

Ben ook al maanden aan het sukkelen, waarschijnlijk Piriformis, vlg kinesist, dokters geven geen duidelijk antwoord. Geven medicatie die lichtjes helpt maar zeurende pijn blijft.
Heb nu cortisone medicatie voor 10 dagen, daarna terug pijnstillers !
Pas in januari naar Fysiotherapeut.

Re: Onverklaarbare pijn linker bil en lies bij belasting

#23
Beste iedereen, ik heb vergelijkbare klachten. Na een blessure met lang verkeerd looppatroon, en waarschijnlijk combi met vallen zelf en belastend werk, klachten ontwikkeld. Eerst tintelingen in de benen / bil/ heup klachten en een heel klein beetje drukgevoeligheid bij de rug. Toen met oefentraject voor de enkel werden deze klachten erger. Voornamelijk oefeningen op 1 been, en de 'standaard' rugoefeningen, brug etc. Dry needling van de bil en heup (?) spieren luchtte de eerste keer op kwa tintelingen maar ik begon meer last van de rug te krijgen. Ook had ik al lang een kloppend gevoel rond het stuitgebied. Toen even rust genomen, maar het werd in korte tijd veel erger. Iboprofen geslikt een paar weken (maar wel doorgewerkt). Hierna was het niet verbeterd, maar dit komt misschien door het blijven belasten door zittend werk waarbij veel draai/buig/ beweging worden gemaakt en veel naar voor gebogen wordt. Ik kon de laatste weken nauwelijks meer lopen, kreeg meer uistralling rondom te knie, branderigheid, zeurende heup. Thuis ging nog een beetje maar meer dan een paar minuten achter elkaar kreeg ik al pijn van. Zitten was heel erg onprettig, en daar kreeg ik buiten eerst meer tintelingen, de afgelopen weken gewoon echt heel erg last in de rug van. Ook langer staan ging bijna niet. Ik ben uiteindelijk thuis gebleven van werk, omdat het echt niet meer ging. Ik ben 3x behandeld door een hele ervaren osteopaat. Dit had een heel ander effect dan bijv een eerder geprobeerde osteopaat. Om maar te zeggen, soms lijk je dat geprobeerd te hebben maar heb je misschien de juiste niet gevonden. Rug, en vooral bekken/SI gewricht behandeld. Dit was de dagen erna even erg pittig maar na de 2e keer voelde ik enorm veel verschil in houding/beweging. Ook heb ik nu 2 keer EMTT gedaan. Dit is nog redelijk onbekend in Nederland, maar heeft mij 100% al erg geholpen. Ik ben nog niet klachtenvrij, en heb maandag ook nog een ingeplande MRI staan, om te kijken wat er in de rug gaande is, maar mijn klachten zijn echt enorm verbeterd. Ik kan me thuis weer redelijk vrij rond bewegen, iets zwaardere dingen doen, heb veel minder uitstraling en weinig spierspasme meer, ik kan fietsen, steeds iets langer. Lopen gaat nog steeds niet heel lang, maar wel al beter dan eerst. Zitten gaat heel erg veel beter. Als ik nu napijn heb van meer bewegen oid, heb ik een brandend gevoel in rug/stuit gebied, maar dit was gisteren na 2 uur alweer verdwenen. Ik ben er dus nog niet, en zal zeker nog een update plaatsen, maar ik wou even een hoopvol bericht plaatsen voor dit soort klachten.
Ik heb dus gedaan:
-veel rust
-even geen spierkracht oefeningen, alleen meerdere keren per dag rug hol/bol maken, evt hangen, hurken tegen de muur, dat soort dingen om meer ruimte in de rug te krijgen.
-alleen pijnstillers als het echt even niet ging, er 'doorheen' bewegen hielp niet bij mij. Ik kon zo beter inschatten wat te veel was en ja dat was de eerste 2 weken zowat enkel thuis was heen en weer lopen, liggen, 5min even wat doen, weer even rondbewegen, liggen etc.
-osteopaat, om de week was te snel voor mij dus iets langer er tussen in.
-EMTT, ik volg dit in Leidschendam. Om de week ongeveer. Dit behandeld een groter gebied dan bijv shockwave en gaat door je kleding heen. Apparaat wordt bij mij vooral op heiligbeen gebied gezet en dan ook nog even elke kant apart/meer bilgebied.
-ook heb ik nog voelbaar veel triggerpoints in mijn linker bil/SI/rug gebied naar de aanhechting heup, die pakt hij ook nog wat aan en probeer ik zelf ook te doen (lastig want ze zitten erg diep).
-focussen op ontspanning en ademhaling, ik merkte dat ik hoe meer klachten er bij kwamen, zich uitbreiden en hoe minder ik kon ik enorm gestressed raakte en ineens overal tintelingen en spierspasme kreeg. Op een gegeven moment denk je jezelf gek en twijfel je of je geen een enge ziekte heb. Toen ik de situatie accepteerde hoe het was en echt een paar keer per dag focusste op ademhaling en positief denken werd dit snel beter.
-ik heb wel gevoeligheid voor vit D tekort dus dit slik ik bij, samen met magnesium citraat en krilolie

Ik heb tot nu toe gelukkig geen inspuiting oid nodig gehad. Ik ben erg benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen natuurlijk als ik de bezigheden op ga bouwen/ werk en sport etc. Ik kan nu steeds wat meer spieroefeningen oppakken, dus hopelijk blijft het steeds wat beter gaan. Hopelijk heeft iemand hier iets aan.

Re: Onverklaarbare pijn linker bil en lies bij belasting

#24
Beste,

Super bedankt voor je bericht! Ik denk dat je de wel bekende spijker op zijn kop slaat. In een behandelproces wat voor jou maar ook voor veel mensen werkt.
vooral niet doorzetten en doorduwen en door de pijn heen bewegen. Maar ontspannen en ademhalen, en die gaan eigenlijk altijd samen.
Om daarna rustig weer kracht op te bouwen.

En wat je zegt, fysiotherapie, osteopathie of welke behandelzorg dan ook, het is ook zoeken naar de persoon die jou behandeld wat voor jou werkt. Als fysiotherapeut sprekend hebben we veel tools, en wat voor de ene werkt, werkt niet voor de ander. En soms moet je gewoon constateren dat je niet de juiste hulpverlener bent voor deze persoon.

Succes me je herstel

Re: Onverklaarbare pijn linker bil en lies bij belasting

#25
Hi allemaal,

Oer toeval stuit ik op jullie verhalen en ik herken alles. In nov 2020 een hernia operatie gehad (L5/S1). Goed gegaan. Echter 10 dagen na operatie “knapte” er iets in rechterbil. Ik kon niets meer en extreme pijn in rechterbeen. Artsen dachten aan recidive hernia. Niets te vinden! 6 maanden-12 maanden zoeken). Extreem goede rug aldus chirurg. Injecties gehad in piriformis en vele kenacort injecties, 2 keer opgenomen op eerstehulp van de beenpijn. Alles geprobeerd, injecties, acupunctuur, fysio, osteopaat, PT, pijnpoli, dry needling…. Ik kan na bijna 3jaar nog niet zitten zonder pijnuitstraling rechterbil/been/voet. Op geen enkel beeldmateriaal is iets te zien. Een raadsel kennelijk. Ik heb een zittend beroep (advocaat).. weet ook niet meer wie het wel weet. Is het piriformis? Toch een standafwijking? Wat heb ik? Ben verder kerngezond.

Re: Onverklaarbare pijn linker bil en lies bij belasting

#26
Beste
Als reactie op het bericht van de persoon die op 28april 2023 hier een bericht plaatste en voor iedereen hier …ik heb hetzelfde probleem . De dokter denkt dat de oorzaak bij het SI gewricht zit doordat ik nu ook een ontsteking heb op dat gewricht linker kant en de dokter raadt dan ook één of meer cortisone spuiten aan. Ik begon met traumeel maar dit geeft geen verschil.
Ik woon in België . Is er iemand van jullie , de “gast van het berichtje op 28/4/2023 misschien , die me verdere positieve behandeling kan aanraden ? Ik zou u dat heel dankbaar voor zijn .

Re: Onverklaarbare pijn linker bil en lies bij belasting

#28
Besten,
Iedereen bedankt voor het delen.
Ik ben nu een half jaar bezig met bil/liespijn aan de rechterkant. Wat een zoektocht zeg, om erachter te komen wat helpt en wat niet. Ik ben al jaren bekend met bekken/SI klachten maar kon met behulp van fysio en manueel altijd weer functioneren. Tot afgelopen oktober, ik kon zitten niet meer volhouden en kreeg enorme beweegdrang. Na aambeien, blaasontstekingen en een geirritieerde obturator internus, ben ik qua diagnose uitgekomen bij nervus pudendus beknelling. Dit is waarschijnlijk ontstaan door oberbelasting a.g.v. een onderontwikkelde linkerheup. Veel geprobeerd, fysio, injectie, manipulatie, pijnstilling. Dat helpt niet. Wat bij mij helpt is het gebruiken van natuurlijke pijnstiller PEA van Vitalize. Ontspanningsoefeningen Pudendal nerve, van dr. A. Moleson op Youtube. Verder bezoek ik een accupuncturist, dit is ook erg helpend! Na het lezen van eerder bericht ga ik ook EMTT proberen. Iedereen die dit leest, heel veel sterkte! Houd vol, blijf zoeken naar wat kan.
Paola