Re: Piriformissyndroom

#21
Beste mensen, Zelf ken ik mensen die geopereerd zijn door Dr Mortier van het piriformis syndroom . De dokter is namelijk ‘De man ervoor ‘ zegt men in de volksmond . Helaas werd er bij iemand de verkeerde diagnose gesteld , de operatie doorgegaan en als gevolg geen verbetering maar een helse onhoudbare pijn . Nu in Leuven in behandeling. Het probleem was het IS gewricht . Tot op heden nog geen verbetering . Dit is niet de enige die de operatie ondergaan hebben en er hevige zenuwpijn aan overhouden . Zelf kreeg ik ook di diagnose na vaststelling door de pijnspecialist in Veurne 3 jaar geleden . De dokter zei me dat ik niet echt de symptomen had en me toch wou opereren . Zijn twijfelen deed mij wankelen . Ik liet me dus niet opereren. Nog steeds heb ik zenuwpijn en zoek ik naar een specialist die het kan bevestigen in België. Bepaalde activiteiten lokken de pijn uit vooral langdurig zitten en fietsen . Bij de dokter was er geen enkel onderzoek die de pijn kon uitlokken . Laat jullie niet opereren . Het is geen oplossing . Te veel slechte ervaringen. Probeer met fysio en met je beperkingen te leven !

Re: Piriformissyndroom

#22
Hoi Gastje,

Bedankt voor je ervaring. Helaas klopt jou verhaal wel. Tegenwoordig willen we een snelle oplossing en denken we vaak in operaties. Maar voor dit soort klachten zien we helaas te vaak dat het niet helpt. Het is niet voor niets dat de meeste specialisten dit niet opereren.
Met oefeningen, gedrag (houding/ activiteit niveau verhogen of verlagen etc.) zit de winst in de meeste gevallen. Vaak zit de oorzaak in ons steeds meer zittend bestaan, waardoor de bilspieren gewoon 80% van de dag niets doen. Dan mogen we ook niet van die spieren verwachten dat ze goed functioneren.

We zien de problemen ook steeds vaker. 10 jaar geleden was de diagnose nog zeldzaam, nu zien we ze dagelijks. Wij als mens zijn niet veranderd wel ons gedrag en de maatschappij.

Oefeningen zijn alleen geen quick fix, waardoor het menselijk brein dit niet fijn vind. En vaak na 2-3 weken stopt met de oefeningen. Want soms wordt de pijn in het begin alleen maar erger.

Re: Piriformissyndroom

#24
Beste,
Ik ben in 2021 geopereerd aan beide heupen met een kijkoperatie. Door dokter mortier. Heup links hebben we nogmaals moeten openen voor een ontsteking in april 2022. Met als gevolg dat ik tot nu toe nog steeds pijn heb. De klachten worden erger. Stekende pijn. Uitstraling tot de teen. Mri, botscan, infiltratie's 3. in de rug 2 in mijn bekken. Niets te zien. Maar toch elke dag afzien. Redomex 50mg en zaldiar. De pijn is erger bij het zitten en liggen. Heb vandaag een afspraak gemaakt in Brugge. Maar pas op 6mei. Hopelijk kunnen ze mij daar beter helpen dan in veurne.een operatie van de bil is het laatste die mij zou helpen denk ik.