Re: Onverklaarbare pijn linker bil en lies bij belasting

#13
Ja. Ik heb inmiddels 9 weken niet meer gezeten. Ik merk daardoor lichte verbetering. Het voelt alsof de ligamenten door overbelasting zijn afgescheurd en zijn afgezwakt in sterkte. Ik loop dagelijks zeker 7 km om de doorbloeding op pijl te houden. Maar rustig lopen en ben daardoor ook veel minder gaan werken. Rust, slaap en lichte beweging helpt alleen verloopt alles heeeeeel langzaam.

Groetjes Erik

Re: Onverklaarbare pijn linker bil en lies bij belasting

#15
Beste H30, en Erik

H 30 Jou verhaal is exact mijn verhaal. Sinds november 2015 begon ik last te krijgen van rechter lies wat in de maanden daarna verplaatste naar het heiligbeen en ik niet meer kon zitten van de pijn. Alleen plat op de buik liggen helpt tegen de pijn, en als ik s´ochtends wakker wordt is de pijn verdwenen totdat ik weer in actie kom. Bij mij is het aan beide zijde dat ik nu pijn heb.

Inmiddels verschillende specialisten gezien en diverse behandelingen ondergaan. van Fysio, chiropractor, orthopeed, botscan, MRI, standcorrectie, osteopaat, reumatoloog, echografiepraktijk, podoloog, KPR scheef bekken, BSR, vaatchirurg, Musculatelatale arts. triggerpoint. diverse injecties en zenuwblokkades en nog wat meer. Helaas hebben alle behandelingen weinig tot niets opgeleverd. Soms wat verlichting en dacht ik dat het de goede kant op ging, maar niet blijvend.

Vorig jaar bij sportarts geweest die constateerde dat ik een instabiel bekken heb waardoor de piriformis overbelast raakt. Ben nu bezig de bil en bekkenspieren te versterken. Dit gaat met ups en downs, sommige dagen gaat het heel goed en ander dagen weer veel pijn.

Ik zou graag met jullie in contact komen om ervaringen uit te wisselen

Groet Ruud

Re: Onverklaarbare pijn linker bil en lies bij belasting

#16
Hoi Ruud,

Wat ontzettend vervelend van jou klachten, en dat je al zolang klachten hebt. Naast mijn professionele ervaringen heb ik gelukkig geen ervaringsverhaal. Goed om te horen dat het trainen wel effect heeft. Ik kan je wel vertellen dat trainen van deze spiergroep doorzettingsvermogen vraagt, zeker gezien je vanaf 2015 al klachten hebt. Dus de ups en downs heel normaal zijn in dit proces. Blijf kijken naar het einddoel en hou het echt vol, al zullen er dagen zijn dat je denkt waar doe ik het allemaal voor. De weg van herstel is een weg met veel hobbels en kuilen.

Succes!