Zorgen om nekklachten dochter

#1
Goedemiddag, mijn dochter (19 jaar) heeft ontzettend veel pijn in haar nek. De klachten zijn begonnen toen ze veertien was denk ik, en mijn man en ik zeiden altijd tegen haar dat ze rechtop moest gaan zitten en meer moest gaan bewegen, maar ze was erg eigenwijs en een echte studiebol. Ik heb een standaard voor haar gekocht om de boeken op te zetten, zodat ze haar hoofd niet voorover hoefde te buigen, ze is naar de huisarts geweest, naar een chiropracter, wat tijdelijk hielp, naar een osteopaat, naar een fysiotherapeut en het ging soms beter maar de laatste tijd (ze studeert nu al twee jaar hard) is het steeds erger geworden. Ze heeft nu constant pijn. Ze is op mijn aandringen naar de huisarts gegaan en heeft foto's laten maken in het ziekenhuis. Daarop was te zien: slijtage in de nek en een vergroeiing in de onderrug! De huisarts heeft haar doorverwezen naar een reumatoloog. Daar is ze nog niet geweest. Ik maak me veel zorgen en weet niet wat ik moet doen. Heeft iemand goede raad?

Re: Zorgen om nekklachten dochter

#2
Beste Moeder,

Kan me voorstellen dat het schrikken is, als je dit te horen krijgt. Het beste wat ze kan doen is gaan bewegen. Zeker tegenwoordige tijd achter een computer, studieboeken, laptop, tablet, smartphone, zijn de nekken bijna altijd voorover gebogen.

Het is vervelend om te horen dat er al slijtage aanwezig is op deze jongen leeftijd, maar slijtage hoeft geen klachten te geven. Hier is wel de enige goede remedie
"bewegen" voor. En letten op de houding niet te vergeten.

Succes!