Aanhechting schedel / nek

#1
Goedemiddag,
Ik loop al langere tijd met vervelende nekklachten. Na bezoek chiropractor is het erger geworden (5 dagen niets kunnen doen; elke beweging deed pijn; uiteindelijk pijnstilling van de huisarts gekregen)...vanzelfsprekend heb ik dit al bij de chiropractor aangegeven. Inmiddels gaat het weer een stukje beter, maar ben er nog niet.
De pijn zit rechts en met name rond de aanhechting schedel / achterhoofd en straalt uit. Het vervelende is nu dat het overdag best ok gaat, maar dat liggen niet goed lukt. Als ik een houding heb gevonden, dan word ik na een uur weer wakker omdat de "spier" weer opspeelt. Wat zou ik kunnen doen om dit op te lossen?

Groet

Re: Aanhechting schedel / nek

#2
Hoi DTS,

Wat vervelend van jou klachten en dat ze erger zijn geworden na een behandeling van een chiropracter. Helaas zien we dit wel vaker gebeuren. Chiropractie kan goed helpen, maar voor hoog in de nek kan het ook vervelende gevolgen hebben.
Ben je hiermee al bij een fysiotherapeut geweest, deze behandeling is een stuk milder. Daarnaast zal de echte oplossing zitten in het doen van de juiste oefeningen. Chiropractie, fysiotherapie het kan allemaal helpen. Maar vaak bij dergelijke klachten gaat het om het juist leren aanspannen ook ontspannen van de spieren van de nek en een goede houding. Een juiste houding is enorm belangrijk.

Ja kan eventueel hier opzoek naar een fysiotherapeut. www.hierhebikpijn.nl/ praktijken. Een fysiotherapeut gespecialiseerd op nekklachten kan jou nek behandelen en ook heel gerichte oefeningen geven om in de toekomst klachten te voorkomen.

Re: Aanhechting schedel / nek

#3
Neurofeedback met het Optimal systeem van Zengar heeft mij geholpen om de hersenen te trainen en hierbij de nekspieren weer goed werkend te krijgen. Ik had hersenletsel en whiplash. E.e.a. ondersteund met orthomoleculaire medicatie. Fantastische techniek in mijn geval. Resultaten zijn blijvend na een half jaar :)
cron