Pagina 1 van 1

Pijn aan nek na ander kussen en bij liggen

Geplaatst: 08 sep 2019, 23:29
door IvY
Na het kopen van een ander kussen zijn de klachten begonnen. Houding gerelateerd naar mijn idee. Na nog een paar andere hoofdkussen geprobeerd te hebben merk ik weinig verschil. Als ik zonder kussen lig voel ik ook druk in de nek. Beide gevallen sochtends stijfjes.
Wat. Te doen? Gedurende de dag geen last enkel bij expres extreem draaien.

Re: Pijn aan nek na ander kussen en bij liggen

Geplaatst: 09 sep 2019, 08:54
door Fysiotherapeute
Hoi Ivy,

Vervelend dat de klachten na het kopen van het nieuwe kussen zijn ontstaan. Ik denk dat je wel gelijk hebt, zeker als je overdag geen last hebt. Dan zit het probleem in de nacht, en moet je hier ook de oplossing zoeken
Heb je, je oude hoofdkussen nog? Dan zal ik die weer lekker pakken, alleen zullen de klachten niet direct minder worden. Dit kan wel paar dagen of 2 weken duren. Als de klachten daarna nog niet minder zijn, zal ik adviseren je nek door een fysiotherapeut te laten beoordelen. Misschien is er door de andere houding een blokkade ontstaan of zijn de spieren dusdanig vast gaan zitten dat het niet vanzelf over gaat.

Succes!

Re: Pijn aan nek na ander kussen en bij liggen

Geplaatst: 09 sep 2019, 10:34
door IvY
Dank voor je snelle reactie
Dat is ook het probleem dat kussen was kapot en heb ik dua niet meer heel jammer.
Is zonder kussen slapen dan de beste optie? En san de hoogte gelijkelijk weer "opvoeren"?

Re: Pijn aan nek na ander kussen en bij liggen

Geplaatst: 11 sep 2019, 08:25
door Fysiotherapeute
Hoi Ivy,

Dat is voor iedereen zo verschillend helaas. Slaap jij op je buik, zij of rug? Buikslapen is beter zonder kussen. Op de zij moet de ruimte tussen schouder en hoofd zijn opgevuld.