Harde dubbele nekhernia C6 en C7

#1
Hallo, ik ben een gezonde vrouw van 68 jaar. Een maand geleden is bovenstaande diagnose gesteld naar aanleiding van MRI scan en X foto's.
Welke behandelingen zijn mogelijk? Heb via injecties bij pijnpoli een warmtebehandeling en een verdoving gekregen. Dit is nu 2 weken geleden. Tot nu toe weinig resultaat. Ook krijgt ik fysiotherapie. Hierbij wordt de nek en rand langs schouderbladen gemasseerd. Ook houdings- en kracht oefeningen.
Zou graag willen weten of er meerdere opties zijn.

Re: Harde dubbele nekhernia C6 en C7

#2
Beste Loes,

Voor een nekhernia is fysiotherapie gericht op houding, kracht en stabiliteit de meest gebruikte behandeling. Daarnaast inderdaad pijn poli. Een operatie behoort ook altijd nog tot de opties, maar wordt maar bij hele hoge uitzondering uitgevoerd in de nekregio. Bij de pijnpoli zijn wel meer mogelijkheden volgens mij, maar daar ben ik geen expert in.

Probeer geduld te hebben en het traject wat je nu bewandeld is mijn inziens de beste. Met nog andere mogelijkheden binnen de pijnpoli waarschijnlijk.

Succes!

Re: Harde dubbele nekhernia C6 en C7

#3
Ik heb hetzelfde, + slijtage, Cesartherapie helpt mij hierbij om meer bewust op mijn houding te letten en gerichte oefeningen te doen. Ik ben ook bij de pijnpoli geweest en de klachten kunnen de eerste 4 weken blijven of verergeren, je kan pas na 8 weken zeggen of het zin heeft gehad of niet, dat duurt lang maar het heeft tijd nodig, en probeer niet teveel te tillen, je nek teveel te belasten. Zorg in bed dat je met een rechte rug ligt, door een speciaal kussentje tussen je benen te leggen en zorg dat je nek goed ondersteund word. Een warme sjaal kan fijn zijn. Bepaalde oefeningen om ruimte te maken tussen je wervels (cesartherapie) verlicht ook. Succes ik hoop dat er iemand mee geholpen is

Re: Harde dubbele nekhernia C6 en C7

#4
Ik heb nu ondertussen al 9 maanden een dubbele nekhernia. Heb al kinee gedaan , 3 spuiten gehad en nu ben ik nekschool aan het volgen maar het maakt het alleen maar erger wil van de nek ,schouder en arm pijn vanaf mijn arm voelt ook zo dof precies een afspannend zeurend gevoel maar mijn neurochirurg wil me niet opereren omwille dat ik te jong ben ben 36 jaar oude wie kan mij helpen?

Re: Harde dubbele nekhernia C6 en C7

#5
Hi,

Ik ben een dame van inmiddels 44jaar. Ik ben vorig jaar geopereerd aan een nekhernia. Na de operatie direct pijnvrij. Wat een opluchting was dat. Nu 4 maanden later weer enorme pijn. Dus ga het traject weer in. Ik mag naar de pijnpoli voor injecties, maar ik ben bang dat de hernia op een andere plek is teruggekeerd.