Snel kloppende hoofdpijn bij warmte, inspanning en klaarkomen

#1
Ik (man 23) krijg, vergeleken met anderen, al enkele jaren gauw last van kloppende hoofdpijn bij licht alcoholgebruik (bv. een half glaasje wijn), warme/benauwde omgevingen, warme temperaturen, intensieve lichamelijke inspanning (bv. eventjes rennen), vooroverbuigen met m'n lichaam, een warm bad (volgens m'n ouders is het niet te warm) en klaarkomen. Bij klaarkomen voel ik als het ware een explosie van hoofdpijn die uiteindelijk wel weer zakt, maar het zorgt er wel voor dat seks niet zo leuk voor me is. Ik heb een of twee keer poppers gebruikt in m'n leven en merkte dat ik daar ook kloppende hoofdpijn van kreeg.

Van een mentaal of sociaal vermoeiende dag kan ik ook sneller hoofdpijn krijgen. Verder lijkt het wel vooral een fysiek ding. M'n lichaam lijkt wel zwak.

De hoofdpijn voel ik voornamelijk aan de voorkant (boven m'n gezicht) en bij m'n slapen, waar de aders zich dan ook flink uitzetten.

Vroeger had ik hier geen last van. Ik let er al op dat ik genoeg water drink. M'n gewicht is gezond en mijn hartslag lijkt normaal tijdens rusttoestand. Ik heb een halfjaartje terug al mijn bloeddruk laten meten bij de huisarts. Zij bond toen iets om m'n arm en het leek toen normaal, ook al had ik toen ook al klachten.

Ik loop en fiets om in beweging te blijven, maar ik zou liever ook weer wat intensievere sporten doen in de toekomst. M'n gevoeligheid voor deze hoofdpijn belemmert me wel.

Ik zweet overigens niet zoveel, niet eens op m'n voorhoofd, ook niet tijdens de hete zomerdagen die me wel veel hoofdpijn geven. Of zitten daar geen zweetklieren? Nu weet ik het even niet meer zeker. Naja, ik noem het toch maar even. Het lijkt alsof m'n lichaam of warmte niet goed kwijt kan of dat m'n lichaam niet goed om kan gaan met warmtetoename o.i.d.

Kan ik hier verder iets aan doen? Heeft iemand hier misschien ideeën? Dat zou ik erg waarderen. :)

Re: Snel kloppende hoofdpijn bij warmte, inspanning en klaarkomen

#2
Hoi,

Wat vervelend van je hoofdpijn dit kan je leven zo erg beperken. De meest voor de hand liggende dingen heb je al gedaan zoals waterdrinken en je bloeddruk meten etc.

hoofdpijn blijft altijd een moeilijk te onderzoeken probleem.
Als fysiotherapeuten kunnen we kijken naar de bovenste nekwervels, of hier een probleem zit. Spierspanning en eventueel spanning in de kaken kan hoofdpijn veroorzaken. Dit is op een relatief eenvoudige manier te onderzoeken en te verhelpen als je naar een fysiotherapeut gaat die gespecialiseerd is op dit gebied.

Als hier geen probleem zit, weet je dat ook weer en kun je verder onderzoeken maar dan ligt het niet in het vakgebied van de fysiotherapeuten en zal je met de huisarts moeten overleggen voor vervolgstappen.

Hopelijk heb je iets aan deze informatie