Nekpijn

#1
Hallo,

Ik ben een jonge man van 24 jaar oud. 2 jaar geleden kreeg ik plots last van een nek die pijn deed, dit in combinatie met vaker hoofdpijn. Soms enkele dagen op een rij en dan kan dit weer enkele dagen weg zijn de hoofdpijn. Na het sporten (wedstrijd) heb ik altikd hoofdpijn, na een training niet. De nek klachten zijn er nu al 2 jaar. Ik heb tal van dokters gezien. Neurologie, Orthopedie, Reumatologie, Cardiologie, NKO arts,.. In 2-3 verschillende ziekenhuizen. Nergens kunnen ze de klachten verklaren. Stilletjes aan word ik er hopeloos van. De nekklachten gaan soms gepaard met stijfheid van de schouders bij wakker worden of pijn op de borstkas. Enkele punten op m’n bovenlichaam doen pijn vanaf ik er even op duw. Ik heb al chiropractors, kinesisten, fysiotherapeuten,.. gezien. Nu heeft een specialist mij zelfs een afspraak bij een psychiater in het ziekenhuis aangeraden. Ik ben nog maar 24 jaar.. Zou nu net pijnvrij een fantastische jeugd moeten beleven.. Maar elke dag opstaan met opnieuw die pijn begint toch stilletjesaan enorm frustrerend te worden. Geen idee wat ik nog meer kan doen..

Re: Nekpijn

#2
Hoi Joy,

Ik begrijp je frustratie. Hoofpijn blijft een vreemd iets.
Ben je ook bij een fysiotherapeut geweest gespecialiseerd op nek/ hoofdpijnklachten. Dit zijn orofaciale therapeuten of CRAFTA fysiotherapeuten. Dit zijn speciale titels, waar wat meer studie voor nodig is. Een fysiotherapeut gespecialiseerd in nekklachten is dit zeker niet altijd.
Misschien is dit nog aan te raden.

Succes!

Re: Nekpijn

#3
Hoi heb ook al jaren hoofd en nekpijn zo erg dat ik er soms misselijk van word.Alles al geprobeerd andere hoofdkussens van goedkoop tot heel duur.Fysio,ziekenhuizen foto’s laten maken.Om moedeloos van te worden,als ik zo oud moet worden hoeft het voor mij niet meer.Het is dat ik kinderen heb maar anders.

Re: Nekpijn

#4
Hoi Jaco,

Wat ontzettend vervelend om te horen, dat je zoveel klachten hebt dat je het soms niet meer ziet zitten. Dit is wel echt een signaal waar je wat mee moet doen. Niet zozeer met de klachten, maar wel met je gevoel. Ik begrijp dat het heel frustrerend is om altijd pijn te hebben en dat je hier moedeloos van wordt, maar als je de pijn niet kan verminderen is het wel goed om te leren omgaan met de klachten. Het leven is meer dan alleen je nek en hoofdpijn. Als je de positieve dingen niet meer ziet, zal ik adviseren dringend contact met de huisarts op te nemen.

Naast het mentale aspect, zijn er ook genoeg revalidatietrajecten waarbij door meerder specialisten naar de klacht gekeken wordt. Niet om perce de pijn te verminderen, maar vooral te leren omgaan met de klachten zodat het leven echt een stuk makkelijker en leuker wordt.

Succes!
cron