Nekklachten en een constant tikgeluid.

#1
Ik heb nu al twee weken last van nekklachten. Het vervelendste is het constante tikgeluid dat erbij komt kijken. Vanwege mijn baan waarbij ik 8 uur per dag achter een scherm zit krijg ik vaak de neiging om mijn nek te kraken. Nu heb ik het gevoel dat ik dit afgelopen maanden iets te geforceerd heb gedaan, waardoor ik nu mijn nek continu hoor knakken bij de kleinste bewegingen. Het doet geen pijn, en bewegen gaat nog prima. De vervelendste klacht is dat ik bij mijn linkeroor (volgens mij niet in mijn oor, meer net erachter) continu geklik/getik hoor als ik aan het praten ben (wel 2/3 keer per zin) of als er druk op mijn hoofd komt te staan.

Het is niet afkomstig van mijn kaak, want ook als ik niet praat maar gewoon druk op mijn hoofd zet hoor ik het klikken, en gek genoeg heb ik het niet als ik mijn hoofd helemaal naar rechts draai. Het is ook precies dezelfde dag begonnen als het gekraak in mijn nek. Ik krijg nergens iets gevonden van mensen met dezelfde klacht, is hier iemand die weet of dit geluid daadwerkelijk vanuit mijn nek komt en of dit vanzelf over kan gaan?

PS. Ik ben al naar de huisarts gegaan, hij dacht dat het aan een slijmoor lag (het vormen en klappen van belletjes in het slijm dat vast zit achter mijn trommelvlies) en dat het puur toeval was dat mijn nekklachten dezelfde dag begonnen, maar ik merk nu na een week lang het gebruik van een neusspray dat het echt meer aan mijn nek ligt...

Re: Nekklachten en een constant tikgeluid.

#2
Hoi,

Oei wat vervelend. Zolang het geen pijnklachten geeft kan het geen kwaad. Maar fijn is anders, en door je houding en het continuu kraken kan er wel wat instabiliteit zijn ontstaan. https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening ... gssyndroom het kraken kunnen dan spieren zijn die je voelt 'ploppen' of de kleine gewrichtjes aan de zijkant.

Probeer minder te kraken, en je nek actief te stabiliseren (door je kin iets in te trekken)

Als dit na 1 of 2 weken geen verlichting geeft, zal je vermoedelijk iets actiever moeten trainen om je nek mooi getraind te houden.

Succes!

Re: Nekklachten en een constant tikgeluid.

#4
Hoi Tamara,

Wat vervelend van je klacht. De klik kan vanuit je kaak of nek komen. Beide zijn vaak relatief eenvoudig op te lossen door fysiotherapeutische behandeling bij een kaak- nekspecialist.
Je kan eventueel hier zoeken op een specialist. www.hierhebikpijn.nl/praktijken.

Als je naar praktijken belt kun je het beste vragen naar een kaakspecialist of orofaciaal therapeut.

succes hopelijk ben je er snel vanaf
cron