Heftige krampen rond rib

#1
Hallo, al een jaar of 8 krijg ik na lang staan en/of veel bukken (was ophangen inpakken, koken) soms heftige aanvallen van pijnkrampen, altijd op precies dezelfde plek rond 1 rib links (bh-band hoogte). De krampen komen snel op en houden dan aan om de paar seconden en liggen etc, niets helpt, en ik ben dan flink 'uitgeschakeld'. Volgens de huisarts is het een vorm van spit. Ik krijg hier Tramadol voor, wat ik slik samen met Ibuprofen, en doe er warmtepleisters op en dan neemt het na een uur af. Bij bezoeken aan 2 fysiotherapeuten, orthopeed en neuroloog (en MRI) hoorde ik dat zij niets konden vinden dan wel er niets van begrepen. Ik begrijp wel dat er niets medisch afwijkends te vinden is, maar ik weet zeker dat het wordt getriggerd door bepaalde, telkens dezelfde type bewegingen. Gewone bewegingstherapie kreeg ik eerder ivm hypermobiliteitssyndroom, maar dat is dan zo'n vast programma en hielp ook niet. Wat voor fysiotherapeut, met welke specialisatie, kan ik nog zoeken? Iemand die kan analysereren welke houdingen dit kan voorkomen of welke rek-oefeningen kunnen helpen? Het is blijkbaar heel lastig.

Re: Heftige krampen rond rib

#2
Hoi Anne,

Wat vervelend dat je al zo lang klachten hebt. Heb je twee fysiotherapeuten bezocht, of ook met een specialisatie?
Er zijn genoeg andere opties zoals, mensendieck therapeut, cesartherapeut, manueeltherapeut, chiropractor, osteopaat. dus genoeg specialisten nog die misschien iets voor je kunnen betekenen.

Het is altijd zoeken welke therapie vorm voor jou werkt. Er zijn vaak meerdere wegen die naar Rome leiden, en welke weg voor jou het beste is, is soms een zoektocht.

Succes