Pijn bij druk op werrvels

#1
Hallo,

Ik heb nu drie maanden last van twee borstwervels, ter hoogte van de schouderbladen of net iets hieronder. Wanneer ik hierop druk doet het ontzettend veel pijn maar alleen aan de rechterzijde. De pijn straalt iets naar de rechterzijde uit maar ik heb geen doof of tintelend gevoel in armen of benen.

Ben nu een keer onder behandeling van een fysiotherapeut geweest aan die drukt dan op de wervels wat natuurlijk ontzettend veel pijn doet. Verder heeft hij trigger-points toegepast. Sinds die behandeling zijn de pijnklachten alleen maar toegenomen en kan ik nu 's nachts ook niet meer slapen van de pijn. Van een enkele keer pijn is het nu overgegaan naar continu pijn. Vooral drukken op de rechterzijde van de wervel is ontzettend pijnlijk. Wat zou dit kunnen zijn want de fysiotherapeut zegt alleen dat het aan de wervels ligt maar ik krijg niet echt een diagnose.

Re: Pijn bij druk op werrvels

#2
Hoi Boris,

Wat vervelend van jou klachten, en dat het erger is geworden. De meest voor de hand liggende diagnose is dat de gewrichtjes van jou wervels niet juist bewegen, of blokkeren. Dit kan uitstraling geven en druk op de wervels en komt veel voor. Dit is op te lossen door deze gewrichtjes te mobiliseren of te laten "kraken" door een manueeltherapeut. Mijn voorkeur zal uitgaan naar "kraken" dit is sneller, minder pijnlijk en minder nareactie (meestal). Maar dit is niet voor iedereen geschikt, maar een manueeltherapeut kan dat goed bepalen.

Dus vraag bij jou fysiotherapeut of er ook een manueeltherapeut werkzaam is. Deze kan het meestal beter beoordelen.

Succes!