wervel pijn

#1
hallo

ik heb sinds 6 weken pijn aan mijn lumbale wervel. zodra ik hier op druk is het erg pijnlijk en als ik mijn rug bol maak een trekkend gevoel krijg. rek oefeningen helpen niet en ook bij een osteopaat geweest om het los te maken helaas geen resultaat. ik heb discophatie l4 l5 daarvoor krijg ik rugscholing en dat slaat aan alleen nu heb ik dus klachten 3 wervels daarboven wat zou dit kunnen zijn?

Re: wervel pijn

#2
Hoi Jeroen,

Goed om te horen dat de rugscholing aanslaat. Pijn op of rondom een wervel heeft vaak geen duidelijke oorzaak. Vaak gaat het om zogenoemde a-specifieke lage rugklachten https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening ... ge-rugpijn
Deze klachten komen en gaan. Je geeft aan dat druk op de wervel pijnlijk is. Heb je nog op andere momenten klachten? Heb je klachten tijdens beweging of in rust?

Hopelijk helpt de rugscholing ook bij deze klachten.

Re: wervel pijn

#3
bedankt voor je reactie!

Ik heb vooral last zodra ik bezig ben met mobilisatie oefeningen en krachttraining. en zodra ik mijn rug bol en hol maak een trekkend en pijnlijk gevoel op die plaats probeer steeds rek oefeningen te doen maar is bijna onmogelijk. misschien dat mijn rugspieren overbelast zijn ofzo.

Re: wervel pijn

#4
Hoi Jeroen,

Rugspieren kunnen moeilijk overbelast raken, deze zijn zo sterk. Ze worden stijf of vervelend als ze lang in dezelfde houding zitten en weinig in beweging zijn. Van wie heb je de rugscholing? Vraag desbetreffende persoon om extra oefeningen voor wat hoger in de wervelkolom. Of anders is het misschien handig om een fysiotherapeut jou rug en spieren een keer te laten beoordelen.

Met welke oefeningen heb je last als je krachttraining doet? Wat je ook kan doen is eventueel met zogenoemde triggerpointbal de spieren rondom die plek was los maken.

Re: wervel pijn

#5
hallo

Ik heb rugscholing bij fitaal dat is een fysio manueel therapeut, ze hebben daar fitnessruimte en onder begeleiding train ik daar. maar vanwege de corona doe ik zoveel mogelijk thuis. oefeningen die het meest belastend is de brug daarbij gebruik ik ook een bal om gelijk mn core's te trainen. ik heb nu yoga oefeningen gekregen om meer flexibiliteit te creëren en hopelijk helpt dat. ik ben behandeld door een manueel en die heeft het wat los gemaakt rondom de wervel ik voel dan wel verlichten. sorry voor de late reactie!

groet

Re: wervel pijn

#6
Hoi Jeroen,

Maakt niets uit van de late reactie. Zijn je klachten al veranderd gedurende de tijd?

Kun je tijdens de brugoefening de belasting veranderen door je bekken te kantelen. Probeer de brug eens te maken als je heel expliciet let om je bekken te kantelen (je rug bol te maken voor je gevoel, je navel naar je rug te willen trekken, je buikspieren aan te spannen) Maakt dit uit in de klachten tijdens deze oefening?

Hoe bevallen de yoga-oefeningen? Ik vermoed dat deze jou wel helpen (helaas is dit nooit een quick fix)
cron