Voeten en knieen

#1
Ik loop al heel lang met oude schoenen, terwijl ik nieuwe schoenen heb. Maar ik trek niet aan want ze zitten een beetje strak. Maar ik last van pijn aan de binnenkant van mijn voet en loop ook een beetje naar binnen. Mijn man zei je moet je nieuwe schoenen aan de doen, want dan worden je voeten weer gecorrigeerd en dan heb misschien ook niet zo last van je knieën. Want het vochtige weer doet mijn knieën zeer en kraken heel erg.
Kan dat, dat ik verkeerd loopt dat je benen enz. ook worden beïnvloed?

Re: Voeten en knieen

#2
Beste CA,

wat vervelend om te horen. Als ik je goed begrijp heb je ook een klein beetje last van een doorgezakt voetgewelf en in dat geval kan de ondersteuning van nieuwe schoenen of anderzijds steunzolen kan voor de voeten veel verschil maken. Waar de pijnklacht bij de voet mogelijk vandaan komt is met een mooie Latijnse benaming 'Fasciitis plantaris', vrij vertaald een overbelasting van de spanningsplaat onder de voet, meer informatie hierover kun je hier vinden: https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening ... -plantaris
Het is zeker mogelijk dat doordat de voeten naar binnen toe neigen, er verder omhoog in het been ook klachten optreden. Want door een doorgezakte voet, kunnen de knie en enkel van hetzelfde been naar binnen neigen, en de heup mogelijk naar buiten neigen. Dit zijn vaak minimale stadsafwijkingen, maar kunnen al wel wat lichte problemen veroorzaken. Het is echter ook goed mogelijk dat de knie in dit geval een lokaal gewrichtsprobleem betreft, zeker wanneer de klachten voornamelijk met vochtig weer (typerend voor gewrichtsklachten) opspelen en ze ook wel eens kraken. Ik wil je aanraden om op de website de fysiocheck (deze is te vinden via deze link: https://www.hierhebikpijn.nl/fysiocheck/start) te doen, hierbij word je stapsgewijs meegenomen door het proces en krijg je vervolgens een advies wat te doen. Ik hoop dat ik je zo een beetje geholpen heb, succes!

Groet