Re: Hernia tussen L4 en L5

#11
Hoi Joke,

Goed om te lezen dat de operatie bij jou goed geholpen heeft. Zeker kan een operatie een hele goede behandeling zijn! Het zal altijd een afweging zijn of en wanneer deze operatie uitgevoerd moet worden. Dit moet mijn inziens altijd in overleg met arts en patiënt. Soms wordt er te laat geopereerd en soms onnodig, maar informatie rondom de risico's vind ik altijd essentieel om een goede afweging als patiënt te kunnen maken. Met operaties worden er soms gouden bergen beloofd, maar in de praktijk zien we dat bij 25% de operatie bij hernia helaas geen effect heeft.
Maar dat wil ook zeggen dat 75% er wel veel baad bij heeft of zelfs klachtenvrij van wordt.

Hopelijk heeft de tweede operatie bij jou ook zoveel effect en ben je snel van je klachten af!

Succes

Re: Hernia tussen L4 en L5

#14
Fysiotherapeute schreef:
01 sep 2020, 09:44
Hoi Wilfried,

Ik begrijp je frustratie. Bijna alle hernia's genezen vanzelf. In deze zin betekend vanzelf vaak niet dat je er niets aan moet doen. Door pijnbestrijding of fysiotherapie of deze combinatie genezen bijna alle hernia's. Er zijn namelijk wel een paar dingen die het herstel bevorderen. Een fysiotherapeut kan hier heel goed in begeleiden. Behalve als er echt motorische uitval is, maar dan zal er ook geen discussie zijn of dat deze wel geopereerd zou moeten worden.

Heb jij verder al andere behandelingen gehad voor jou hernia? Een operatie is altijd het laatste redmiddel.

Succes!
Bijna alle hernia's genezen vanzelf?! Loop er al 5 jaar mee rond, wanneer gaat dat dan gebeuren?

Wervelbreuk L1

#15
8 weken geleden heb ik wervel L1 gebroken. Behalve pijn aan de wervel had ik ook uitstralende pijn via mijn zij naar de voorkant (buik). Nu is de pijn aan de wervel zo goed als weg, maar de pijn in de zij (flankpijn?) uitstralend naar de buik is er nog steeds. Lijkt afkomstig van de ribben aan de rugzijde ter hoogte van wervel L1. De pijn in de zij is dermate erg, dat ik niet lang kan zitten. Iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn? Word er eerlijk gezegd een beetje wanhopig van…